Σε λυγμούς ξέσπασε ο «Ορέστης» - Επτά φορές ισόβια στον serial killer

«Είμαι στη διάθεση επιστημονικής ομάδας»

Σε επτά φορές ισόβια καταδικάστηκε ο serial killer της Κύπρου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί στα κυπριακά δικαστήρια.

Το Κακουργιοδικείου Λευκωσίας τον έκρινε ένοχο για 7 φόνους και 5 απαγωγές.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, τονίζοντας την σοβαρότητα της υπόθεσης, επεσήμανε ότι ο 35χρονος «Ορέστης» διέπραξε επτά φόνους σε διάστημα δύο ετών, ενώ δε δίστασε να σκοτώσει και δύο ανήλικα κορίτσια. Όπως ανέφερε ο Δικαστής, οι πέντε ποινές θα είναι διαδοχικές, ενώ οι άλλες δύο θα συντρέχουν.

Ξέσπασε σε κλάματα και ζήτησε συγγνώμη

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο «Ορέστης»  είχε ξεσπάσει σε κλάματα, ζητώντας συγγνώμη τόσο από τα θύματα όσο και από την οικογένειά του, ενώ παραδέχτηκε και τις επτά δολοφονίες, δηλώνοντας ένοχος για τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Μάλιστα χαρακτήρισε τα εγκλήματά του ειδεχθή ενώ δήλωσε πως θέτει τον εαυτό του στη διάθεση επιστημονικής ομάδας, προκειμένου να διεξαχθεί ενδελεχής μελέτη για την περίπτωσή του.

Serial killer Κύπρου - Επτά φορές ισόβια για τον «Ορέστη»!

«Ορέστης»: «Ήθελα η 6χρονη να βρίσκεται στα φυτά και τα πουλιά του νερού»

Η στιγμή που δύτης βρίσκει τη σορό της Sierra–«Άναψε ένα κερί για το μωρό»

Αναλυτικά η δήλωση του «Ορέστη»

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου και είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τις συνέπειες. Η στάση μου αυτή δεν ανατρέπει τις τραγικές συνέπειες των πράξεών μου. Δεν μπορώ να πάω πίσω στον χρόνο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των εγκλημάτων μου και να μην καθυστερήσω τη διαδικασία στο δικαστήριο.

Ένα μεγάλο συγγνώμη στα θύματα και στους συγγενείς τους για τον άδικο πόνο που τους προκάλεσα. Η απονομή δικαιοσύνης ας είναι ένα ελάχιστο βάλσαμο.

Ένα μεγάλο συγγνώμη στα παιδιά μου και τους γονείς μου για τη στενοχώρια που τους προκάλεσα.

Ένα μεγάλο συγγνώμη στην κυπριακή κοινωνία που διερωτάται πως ένας άνθρωπος μέλος της έφτασε σε αυτό το σημείο.

Με βασανίζει και μένα το ερώτημα.

Σε κομμάτια των αναμνήσεων μου προσπαθώ να βρω κάποιους λόγους σε οδυνηρές αναμνήσεις.Αλλά δεν έχω βρει ακόμα την απάντηση.

Είμαι στη διάθεση επιστημονικής ομάδας για να διεξαχθεί ενδελεχής μελέτη για την περίπτωσή μου.

Τα θύματα του «Ορέστη»

•    Marry Rose, 38 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.

•    Arian Palanas Lozano, 28 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 20 Απριλίου στο φρεάτειο του μεταλλείου στο Μιτσερό.

•   Katha Anu, 30 ετών από το Νεπάλ. Η σορός της εντοπίστηκε στις 25 Απριλίου σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας.

•   Livia Bunea, 36 ετών από τη Ρουμανία. Η σορός της εντοπίστηκε στις 28 Απριλίου μέσα σε βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη.

•   Elena Bunea, 8 ετών, από τη Ρουμανία. Κόρη της 36χρονης Λίβιας. Η σορός της εντοπίστηκε στις 5 Μαΐου, μέσα σε ταξιδιωτική τσάντα, επίσης στην Κόκκινη Λίμνη.

• Maricar Valdez Arquiola, 29 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε το πρωί, μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top