«Βράζει» η Ινδία - 78 νεκροί από τον καύσωνα

Περιορισμούς στην κυκλοφορία επέβαλαν οι Αρχές

Τουλάχιστον 78 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε δύο μέρες στην Ινδία, εξαιτίας του καύσωνα που πλήττει το κρατίδιο Μπιχάρ στα βόρεια της χώρας, με τις αρχές να έχουν επιβάλλει περιορισμούς στην κυκλοφορία σε ορισμένες περιοχές.

Άλλοι 130 άνθρωποι νοσηλεύονται με συμπτώματα θερμοπληξίας, καθώς τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία φτάνει τους 45 βαθμούς Κελσίου. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι ηλικίας άνω των 50 ετών.

AP Photo/Altaf Qadri

Οι αρχές της περιφέρειας Γκάγια απαγόρευσαν στους κατοίκους να βγαίνουν στο ύπαιθρο, εκτός και αν είναι απόλυτη ανάγκη. Οι οικοδομικές εργασίες και όποια άλλη δραστηριότητα αφήνει εκτεθειμένους τους εργαζόμενους απαγορεύονται από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

AP Photo/Altaf Qadri

Η θερμοπληξία προκαλείται συνήθως από τη μακρά έκθεση στον ήλιο ή τη σωματική καταπόνηση κάτω από υψηλές θερμοκρασίες. Τα θύματα παρουσιάζουν υψηλό πυρετό, ναυτία ή εμετούς.

AP Photo/Altaf Qadri

Φέτος η Ινδία έχει γνωρίσει 32 ημέρες καύσωνα από την αρχή του έτους, δηλαδή μόλις μία ημέρα λιγότερη από το χειρότερο κύμα καύσωνα που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, το 1988.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top