«Μη φιλάτε τα νεογέννητα» - Μωρό κινδύνευσε να πεθάνει μετά από βάπτιση

Τι λέει η μητέρα του για το «φιλί του θανάτου»

Το μωρό στη Βρετανία που κόλλησε έρπη "από το φιλί του θανάτου"

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έδωσε ένα νεογέννητο μωρό στο Yorkshire της Βρετανίας μετά το… «φιλί του θανάτου» που δέχθηκε σε βάπτιση. 

Ο μικρούλης «κόλλησε» έρπη στο μάτι και οι εικόνες που δημοσίευσε η μητέρα του είναι συγκλονιστικές. 

Ο Noah Tindle, ήταν μόλις των τεσσάρων εβδομάδων, όταν η μητέρα του, Ashleigh White, παρατήρησε ότι το δεξί μάτι του γιου της, ήταν πρησμένο με φουσκάλες και δάκρυα. 

Μωράκι πέθανε λίγο μετά από αυτή τη φωτογραφία – Η έκκληση της μητέρας

Πέρσι τον Σεπτέμβριο, το μωράκι εισήχθη στο νοσοκομείο και μετά από σειρά εξετάσεων διαγνώσθηκε με τον ιό HSV-1, ο οποίος κολλάει με το φιλί. 

Ο HSV-1 μπορεί να μην είναι επιβλαβής για τους ενήλικες, αλλά μπορεί να σκοτώσει τα μωρά, καθώς μπορεί να εξαπλωθεί στον εγκέφαλο και να προκαλέσει ανεπάρκεια οργάνων. 

Οι γιατροί είπαν στη μητέρα του ότι το νεογέννητο μωρό της ήταν πιθανό να έχει κολλήσει τον ιό μέσω ενός ενήλικα που το φίλησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να χάσει σχεδόν την όραση από το ένα μάτι. 

Έτσι, η 21χρονη Ashleigh υποπτεύτηκε ότι αυτό μπορεί να συνέβη σε μια βάφτιση που είχαν πάει οικογενειακώς πέντε ημέρες νωρίτερα. 

Ο μικρός Noah, ο οποίος σήμερα είναι 9 μηνών, πέρασε 2,5 μήνες στο νοσοκομείο.

Ξεπέρασε τον κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο, η μητέρα του, μιλώντας στην Mirror, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα: «οι ενήλικές πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί με τα μωρά, ειδικά με τα νεογέννητα, καθώς οι κίνδυνοι και οι συνέπειες ακόμα και από ένα φιλί είναι πάρα πολλές». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top