Σκάνδαλο Στράχε - Βόσνια Καλλονή «έστειλε» τον αυστριακό αντικαγκελάριο!

Μιλάνε για στημένο κόλπο… 

Το επίμαχο βίντεο που έκαψε τον Στράχε και «γκρέμισε» την κυβέρνηση της Αυστρίας

Σημερινό δημοσίευμα της Kronen Zeitung αλλάζει όσα ξέραμε για το σκάνδαλο στην Αυστρία με πρωταγωνιστή τον αντικαγκελάριο Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, που στάθηκε αφορμή για να ανατραπεί η ακροδεξιά κυβέρνηση του Σεμπάστιαν Κουρτς.

Πριν από δύο εβδομάδες, δύο γερμανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν βίντεο που δείχνει τον Στράχε να συζητάει σε μια βίλα στην Ίμπιζα το καλοκαίρι του 2017 την ανάθεση κρατικών συμβολαίων με μία νεαρή γυναίκα που εμφανίζεται ως η πλούσια ανιψιά ενός Ρώσου ολιγάρχη, με αντάλλαγμα προεκλογική πολιτική υποστήριξη. 

Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα, η καλλονή δεν ήταν παρά μια φοιτήτρια Γεωργικής Σχολής από τη Βοσνία, «το είδος της ξανθιάς που ενδιαφέρει τον Στράχε», η οποία μιλούσε τέσσερις γλώσσες -ανάμεσά τους και άπταιστα ρωσικά -και που φέρεται να έλαβε 7.000 ευρώ για τη συμμετοχή της στο στημένο σκάνδαλο. 

Αυστρία: Παραιτήθηκε ο Στράχε μετά το σκάνδαλο με τις «μαύρες» συναλλαγές

Λόγω σκανδάλου - Πρόωρες εκλογές στην Αυστρία ανακοίνωσε ο Κουρτς

Μάλιστα, το δημοσίευμα συμπληρώνει ότι η συγκεκριμένη κοπέλα επιλέχτηκε μετά από κάστινγκ, ενώ στον πρώην αντικαγκελάριο της Αυστρίας και στον βοηθό του προσφέρθηκαν αλκοόλ κι άλλες ουσίες για «χαλάρωση». Η Kronen Zeitung υποστηρίζει ακόμη ότι πριν τη συνάντηση είχαν τοποθετηθεί «κοριοί», κι ότι η βίλα στην Ίμπιζα όπου γυρίστηκε το επίμαχο βίντεο είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και για άλλες «μυστικές επιχειρήσεις».  

Ποιοι κρύβονται πίσω από το σκάνδαλο

Αν και οι χρηματοδότες της επιχείρησης, που φέρεται να κόστισε έως και 400.000 ευρώ εις βάρος του Στράχε παραμένουν άγνωστοι, η εφημερίδα αναφέρει ότι την έστησαν δύο ειδικοί σε θέματα ασφαλείας και βιομηχανικής κατασκοπείας σε συνεργασία με ντέτεκτιβ από το Μόναχο κι έναν δικηγόρο από τη Βιέννη, που γνώριζε γαργαλιστικές λεπτομέρειες για τα γούστα και την προσωπική ζωή του πρώην αντικαγκελάριου. 

Δύο χρόνια μετά, το επίμαχο βίντεο πουλήθηκε έναντι 600.000 ευρώ που καταβλήθηκαν σε χρυσά νομίσματα, κι έτσι έγινε πρωτοσέλιδο στο γερμανικό περιοδικό Spiegel και στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top