Τίρανα: Βίαια επεισόδια με τραυματίες- Ζητούν την παραίτηση Ράμα

Τουλάχιστον 12 αστυνομικοί και αρκετοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν

Αρκετοί διαδηλωτές και τουλάχιστον 12 αστυνομικοί τραυματίστηκαν χθες Σάββατο σε βίαια επεισόδια που ξέσπασαν σε αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, ;όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κοινοβούλιο στα Τίρανα αιτούμενοι την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και νέες εκλογές. Ορισμένοι πέταξαν πυροτεχνήματα και κοκτέιλ μολότοφ στην αστυνομία, η οποία απάντησε με αντλίες νερού υπό πίεση και δακρυγόνα, μετέδωσαν το δίκτυο Vizion Plus και το πρακτορείο ειδήσεων ATA.

Ένας από τους διαδηλωτές περιτυλίχτηκε από τις φλόγες που προκλήθηκαν από μολότοφ που εκτόξευσαν οι ίδιοι ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι και η Αστυνομία, από την άλλη πλευρά, ξεκίνησε να ρίχνει νερό και δακρυγόνα. 

Η αστυνομία χρησιμοποίησε και αργότερα αντλίες νερού υπό πίεση για να διαλύσει πλήθος διαδηλωτών που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας και πετούσε κοκτέιλ μολότοφ, σύμφωνα με τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης. Ορισμένοι διαδηλωτές συνελήφθησαν, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες προς το παρόν όσον αφορά τον συγκεκριμένο αριθμό των διαδηλωτών που τραυματίστηκε, ενώ για τους αστυνομικούς έγινε γνωστό ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 12.

Παρέμβαση ΠτΔ

Σχετικά με τη διαμαρτυρία αντέδρασε και ο ΠτΔ Μέτα, μέσω σύντομης ανακοίνωσης Τύπου, στην οποία δήλωσε ότι παρακολουθεί με ανησυχία τη διαμαρτυρία της Αντιπολίτευσης και ζητά από όλους τη διατήρηση της ειρήνης, την αποφυγή πράξεων βίας και αντιπαράθεσης, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς ανθρώπων και ζημιές υπηρεσιών.

Αντίδραση Έντι Ράμα

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε ανάρτησή του στο twitter, έγραψε: 

«Τι θλίψη, ένας ηγέτης Αντιπολίτευσης με βραχνιασμένη φωνή λέει στην κυβέρνηση ‘Αμάν φύγε!’ ενώ, εκείνοι γύρω του βάζουν φωτιά στο κτίριό της!».

Με πληροφορίες από τη δημοσιογράφο του STAR, Μαίρη Τζώρα και το Αθηναϊκό Πρακτορείο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top