Κύπρος: Ξέσπασαν σε κλάματα οι πυροσβέστες όταν ανέσυραν τη δεύτερη βαλίτσα

Συγκινητικές στιγμές στην όχθη της Κόκκινης Λίμνης

Μέχρι και οι πυροσβέστες «λύγισαν» όταν την Κυριακή ανασύρθηκε από τον βυθό της Κόκκινης Λίμνης η βαλίτσα με τη σορό της 8χρονης Έλενας Ναταλίας, η οποία δολοφονήθηκε από τον serial killer της Κύπρου. 

Μιλώντας σε κυπριακό μέσο ο διευθυντής της πυροσβεστικής, Μάρκος τράγκολας, περιέγραψε τις συγκινητικές στιγμές που διαδραματίστηκαν στην αιματοβαμμένη λίμνη. 

Όπως είπε, κατάλαβαν  ότι πρόκειται για τη δεύτερη βαλίτσα του θανάτου, γιατί όταν το sonar «χτύπησε» το αντικείμενο, υπήρξε μια ταλάντευση κι άρχισαν να βγαίνουν φυσαλίδες από το νερό. 

«Δε γνωρίζαμε το μέγεθος της βαλίτσας και όταν κατέβηκε κάτω ο δύτης, ο οποίος δεν έχει ορατότητα, αλλά δια της αφής ανιχνεύει. Ωστόσο, έχουμε συνεχή συνομιλία μαζί του και βλέπουμε κάποιες θολές κινήσεις που κάνει. Μόλις μας επιβεβαίωσε ότι ήταν βαλίτσα, η επόμενη ερώτηση που του κάναμε ήταν για το μέγεθος της βαλίτσας και εκείνος μας απάντησε ότι είναι περίπου 50 επί 50 εκατοστά. Αμέσως καταλάβαμε ότι επρόκειτο για το μωρό», είπε ο κ. Τράγκολας. 

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν δραματικές. 

«Είδα τον Ισπανό χειριστή του sonar να δακρύζει», είπε ο αρχηγός της πυροσβεστικής, τονίζοντας πως αμέσως κατάλαβε πως πρόκειται για έναν σωστό συνεργάτη, ο οποίος είναι έτοιμος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να κάνει τη δουλειά του. 

Τρία σημεία έχει "δείξει" το sonar στον πυθμένα της λίμνης

Με το πρώτο φως της μέρα ξεκίνησε τις έρευνες και πάλι το ειδικό sonar στην Κόκκινη Λίμνη, όπου την Κυριακή εντοπίστηκε και ανασύρθηκε η δεύτερη βαλίτσα, στην οποία εκτιμάται ότι βρισκόταν η σορός της οχτάχρονης Έλενας Ναταλίας Μπουνέα. 

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν εκεί χθες, Δευτέρα δεν είχαν αποτέλεσμα, όμως, σύμφωνα με το Sigmalive, το sonar «έδειξε» τρία σημεία, τα οποία και θα ερευνηθούν από ρομποτική κάμερα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται και για άλλα μακάβρια ευρήματα. 

Serial killer Κύπρου: Σε παιδί ανήκει η σορός που ανασύρθηκε;

Οι αρχές και οι ειδικοί δύτες που πραγματοποιούν τις έρευνες στη λίμνη στο Μιτσερό, φοβούνται πως η τρίτη βαλίτσα πιθανόν να έχει καλυφθεί από μεγάλη ποσότητα λάσπης, λόγω της μετατόπισης από την επιχείρηση ανάσυρσης των δύο άλλων βαλιτσών και πιθανόν να μην εντοπιστεί. 

Ο serial killer της Κύπρου είχε βιάσει και βιντεοσκοπήσει 19χρονη

Ακόμα κι έτσι όμως τα αποτελέσματα που κατέγραψε το sonar αναμένεται να αποσταλούν στη Βρετανία για να μελετηθούν τα σημεία που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου», ώστε να διαπιστωθεί αν κάτω από τη λάσπη υπάρχει κάτι. 

Κύπρος: Σαρώνουν τον πυθμένα της «αιματοβαμμένης» λίμνη με sonar

Σήμερα, ο δύτης θα επιχειρήσει στα τρία σημεία που έχει «σκανάρει» το sonar, ενώ οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard είχαν προτείνει να γίνει σάρωση από το sonar ολόκληρου του πυθμένα τόσο της «Κόκκινης Λίμνης», όσο και της λίμνη στο Ξυλιάτο.

Serial killer: Στραγγάλιζε τα θύματά του με τον αγκώνα του

Οι κυπριακές αρχές έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την ανεύρεση και της τρίτης βαλίτσας, στην οποία, καθ’ υπόδειξη του serial killer βρίσκεται το πτώμα μιας ακόμα γυναίκας. 

Την Κυριακή ανασύρθηκε από τον πυθμένα της αιματοβαμμένης λίμνης η δεύτερη βαλίτσα, η οποία περιείχε ένα ακόμα πτώμα. 

Αρχικά θεωρήθηκε παρακινδυνευμένο να πει κάποιος ότι επρόκειτο για τη σορό ενός παιδιού, αλλά το μέγεθος των οστών δεν άφησε και πολλές αμφιβολίες ότι πρόκειται για την οχτάχρονη Έλενα Ναταλία. 

Για την ταυτοποίηση της σορού θα γίνει σύγκριση γενετικού υλικού της πρώτης σορού που βρέθηκε στην Κόκκινη Λίμνη και σε αυτήν που βρέθηκε την Κυριακή, ώστε να διαπιστωθεί μέσω του DNA αν πρόκειται για μάνα και κόρη. DNA θα ληφθεί επίσης από εν ζωή συγγενείς ή από γενετικό υλικό που υπάρχει σε ρούχα των θυμάτων. 

Μάνα και κόρη τα πρώτα θύματα του «Ορέστη»

Όπως έχει ομολογήσει ο 35χρονος serial killer, η Λίβια και η Έλενα, μητέρα και κόρη, ήταν τα πρώτα θύματά του, αν και οι αρχές έχουν αμφιβολίες για το αν λέει την αλήθεια. 

Ο 35χρονος ίλαρχος, στραγγάλισε τη νεαρή μητέρα με κεφαλοκλείδωμα, αιφνιδιάζοντάς την από πίσω και σύμφωνα με τους αξιωματικούς που έχουν αναλάβει τις έρευνες, ο τρόπος της δολοφονίας και το γεγονός ότι δολοφονήθηκε και η κόρη της δείχνουν κάποιον που δεν σκότωνε για πρώτη φορά. 

Την ίδια υποψία δημιουργεί και ο τρόπος με τον οποίο ο serial killer επιχείρησε να ξεφορτωθεί τα πτώματα, βάζοντάς τα μέσα σε βαλίτσες και πετώντας τα σε μέρη που γνώριζε καλά. 

Παγωμένοι άλλωστε οι αστυνομικοί, άκουσαν τον 35χρονο να τους λέει με τρομακτική κυνικότητα «εσείς θα βρίσκετε πτώματα κι εγώ θα σας λέω ποιες είναι».

Ο ίδιος μέχρι στιγμής έχει ομολογήσει έξι δολοφονίες και τον θάνατο της 6χρονης Sierra, ο οποίος όπως λέει δεν ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, καθώς το παιδί πνίγηκε από αναρρόφηση. 

Από τους φόνους που έχει ομολογήσει δεν έχουν βρεθεί ακόμα δύο σοροί, της 28χρονης Μαρικάρ, αλλά και της 6χρονης Sierra.

O "Ορέστης" μιμείται πρωταγωνιστή σίριαλ;

Την ίδια ώρα πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει στη Μεγαλόνησο η δράση του Ορέστη.  Οι κάτοικοι του νησιού  θεωρούν ότι ο τρόπος που δολοφονούσε και εξαφάνιζε τα πτώματά των άτυχων γυναικών μοιάζει με τον ρόλο του Ορφέα από το σίριαλ Τατουάζ , ο οποίος δολοφονεί άπιστες παντρεμένες γυναίκες.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top