Κύπρος: Σαρώνουν τον πυθμένα της «αιματοβαμμένης» λίμνη με sonar

Αισιόδοξες οι αρχές ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα στις έρευνες

Το υπερσύγχρονο sonar που αναμενόταν από τις ΗΠΑ έφτασε στην Κύπρο και το Σάββατο ξεκίνησαν αμέσως οι έρευνες στον πυθμένα της «Κόκκινης Λίμνης», όπου ο 35χρονος serial killer ομολόγησε ότι πέταξε τρία πτώματα, δύο γυναικών κι ενός οχτάχρονου κοριτσιού. 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR CHANNEL εδώ.

Όλες αυτές τις μέρες οι έρευνες ήταν άκαρπες, καθώς η περιορισμένη ορατότητα δεν επέτρεπε στους δύτες να φτάσουν στις βαλίτσες, όπου εκτιμάται ότι βρίσκονται τα πτώματα των τριών θυμάτων του «Ορέστη».

Αυτό είναι το δεύτερο θύμα του serial killer - Ταυτοποιήθηκε η σορός

Το sonar εγκαταστάθηκε στις 08:30 το πρωί στη λίμνη στο Ξυλιάτο και μετά μεταφέρθηκε στην «Κόκκινη Λίμνη», όπου άρχισε να «σαρώνει» τον πυθμένα. Σύμφωνα λοιπόν με όλες τις νεότερες πληροφορίες όπως τις μετέδωσε δημοσιογράφος του Omega Κύπρου από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR CHANNEL, αν οι έρευνες με το sonar δεν αποδώσουν υπάρχει και plan b. Θα χρησιμοποιηθεί ένα μηχάνημα διείσδυσης λόγω του όγκου της λάσπης που υπάρχει εντός των λιμνών.

Serial killer: Ο Αναστασιάδης έπαυσε τον αρχηγό της αστυνομίας

Ο Ισπανός υδρογράφος και χειριστής του sonar, Αλεχάντρο Παλμέιρα δήλωσε στους Κύπριους δημοσιογράφους ότι το σύστημα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί σε παρόμοια περίπτωση και η επιχείρηση είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, επεσήμανε όμως ότι όλα θα εξαρτηθούν από το βάθος των νερών. 

Serial killer: Στραγγάλιζε τα θύματά του με τον αγκώνα του

Την Παρασκευή ένας δύτης κατάφερε να κατέβει στο βυθό της λίμνης, όπου είχε εντοπιστεί ένα μπλοκ τσιμέντου, το οποίο εικάζεται ότι είναι αυτό που χρησιμοποίησε ο serial killer για να βουλιάξει τις βαλίτσες, στις οποίες είχε τοποθετήσει τα θύματά του, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Serial killer: «Βαρέθηκα… θέλω να πάω φυλακή, φέρτε μου χαρτί να υπογράψω»

Χθες επίσης ταυτοποιήθηκε και επίσης το δεύτερο πτώμα που είχε βρεθεί στο παλιό μεταλλείο στο Μιτσερό. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για την 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοθάνο από τις Φιλιππίνες, τα ίχνη της οποίας είχαν εξαφανιστεί από τον Ιούλιο του 2018. 

Υπενθυμίζεται τέλος ότι την Παρασκευή, μετά από την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έπαυσε από τα καθήκοντά του τον αρχηγό της αστυνομίας για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν στις υποθέσεις των εξαφανίσεων των θυμάτων του «Ορέστη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top