Serial killer: Ο Αναστασιάδης έπαυσε τον αρχηγό της αστυνομίας

Στη δημοσιότητα φωτογραφία ευρήματος από την Κόκκινη Λίμνη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του serial killer της Κύπρου, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έπαυσε από τα καθήκοντά του τον αρχηγό της αστυνομίας, μετά από την άρνησή του να παραιτηθεί. Την ίδια ώρα ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, φωτογραφία από το μπλοκ τσιμέντου που ανασύρθηκε την Πέμπτη από τον πυθμένα της λίμνης. 

Το πρωί της Παρασκευής ο αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημέρωσει τον κ. Αναστασιάδη για το ανακριτικό έργο. 

Ο κ. Χρυστοστόμου, αρνήθηκε ότι φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για την ολιγωρία της αστυνομίας στις έρευνες για τις εξαφανίσεις των θυμάτων του "Ορέστη" και ως εκ τούτου δεν υπέβαλε την παραίτησή του. 

Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο είπε στους δημοσιογράφους ότι θα ενημερωθούν από τον Κύπριο πρόεδρο για τις αποφάσεις του και λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι ο κ. Αναστασιάδης τον έπαυσε από τα καθήκοντά του. 

Οι φωτογραφίες του ευρήματος

Την Παρασκευή, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Μάρκος Τράγκαλος δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook φωτογραφία από το τσιμεντομπόκ που ανέσυραν οι δύτες από τον πυθμένα της Κόκκινης Λίμνης. 

Η πρώτη παραίτηση στην Κύπρο για τον serial killer

«Έρευνα με υπομονή, επιμονή, αισιοδοξία και ελπίδα. Μέχρι τέλους», έγραψε ο κύριος Τράγκολας. 

Serial killer: Στραγγάλιζε τα θύματά του με τον αγκώνα του

Πώς σχετίζεται το τσιμεντομπλόκ με τις δολοφονίες

Σύμφωνα με το κυπριακό SigmaLive, το μπλοκ τσιμέντου που ανασύρθηκε από τη λίμνη πιθανόν να συνδέεται με τη σορό της 29χρονης Maricar Valdez Arquiola, η οποία είναι ένα ακόμα θύμα του «Ορέστη».

Serial killer: «Βαρέθηκα… θέλω να πάω φυλακή, φέρτε μου χαρτί να υπογράψω»

Κατά την ομολογία του ο 35χρονος ίλαρχος της Κυπριακής Φρουράς είχε αναφέρει ότι έβαλε τη σορό της άτυχης γυναίκας σε μια βαλίτσα και την έδεσε σε ένα τσιμεντιμπλόκ για να βυθιστεί στη λίμνη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top