Πραξικόπημα από τον Γκουαϊδό καταγγέλλει ο Μαδούρο

Στη φόρα βίντεο του ηγέτη της αντιπολίτευσης με στρατιωτικούς γύρω του

Ο Γκουαϊδό

Ένα πραξικόπημα εν εξελίξει με πρωτεργάτη τον Χουάν Γουαϊδό καταγγέλλει ο Νικολάς Μαδούρο, επικαλούμενος βίντεο στο οποίο ο αναγνωρισμένος από την Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας ως μεταβατικός πρόεδρος καλείς τους στρατιωτικούς σε εξέγερση. 

Ο Γκουαϊδό μέσω βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, στο οποίο περιστοιχίζεται από στρατιωτικούς, ανακοίνωσε την τελική φάση της «Επιχείρησης Ελευθερία» με στόχο την εκτόπιση του Νικολάς Μαδούρο από τον προεδρικό θώκο της χώρας. 

 

 

«Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αντιμετωπίζει μια μικρή ομάδα προδοτών στον στρατό που επιχειρούν να στηρίξουν απόπειρα πραξικοπήματος», έγραψε στο Τwitter ο υπουργός Πληροφοριών της Βενεζουέλας Χόρχε Ροντρίγκεζ.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας ανέφερε ότι το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε στην στρατιωτική αεροπορική βάση La Carlota του Καράκας.

«Οι εθνικές ένοπλες δυνάμεις έλαβαν τη σωστή απόφαση και στηρίζονται στην υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας», είπε ακόμη ο Χουάν Γκουαϊδό.

Η Εθνοσυνέλευση ανακήρυξε τον πρόεδρό της μεταβατικό πρόεδρο της χώρας τον Ιανουάριο, όταν και έληξε η προηγούμενη θητεία του Νικολάς Μαδούρο στην προεδρία, καθώς οι πρόωρες προεδρικές εκλογές του Μαΐου του 2018 δεν αναγνωρίζονται από τους βουλευτές, ούτε από τη διεθνή κοινότητα ως νομότυπες, αφού οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης είχαν ως επί το πλείστον αποκλειστεί.

Για την 1η Μαΐου, ο Γκουαϊδό έχει καλέσει στις «μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην ιστορία της Βενεζουέλας», προκειμένου να εξαναγκαστεί ο Μαδούρο να εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο και να προκηρυχθούν νέες προεδρικές εκλογές.

Την προηγούμενη εβδομάδα, βουλευτής της αντιπολίτευσης – η οποία έχει υπερενισχυμένη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση – συνελήφθη από το καθεστώς Μαδούρο, ενώ 11 συνεργάτες του Γκουαϊδό φέρονται να έχουν κληθεί για εξηγήσεις από την υπηρεσία Πληροφοριών και ασφαλείας του καθεστώτος, Sebin, να παρουσιαστούν για ανάκριση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top