Κύπρος: Τα ηλεκτρονικά ίχνη του serial killer θα δώσουν τις απαντήσεις

Kανένα ίχνος της εξάχρονης Sierra

Αδιάκοπες είναι οι έρευνες στο φονικό φρεάτιο του Μιτσερού στην Κύπρο, όπου βρέθηκαν τα πτώματα δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες. Και οι δύο είχαν εξαφανιστεί εδώ κι έναν χρόνο. Ο 35χρονος «Ορέστης» ομολόγησε την ενοχή του. Παραδέχθηκε ότι τις σκότωσε, όπως και την εξάχρονη κόρη μίας από αυτές. 

Κύπρος: Αγνοούνται άλλες 22 Φιλιππινέζες – Ψάχνουν με ρομποτικές κάμερες

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει τα ηλεκτρονικά ίχνη που έχει αφήσει ο αδίστακτος serial killer στα social media και στα sites γνωριμιών, όπου «ψάρευε» τα θύματά του. 

Serial killer στην Κύπρο: Αναζητούν αν έχει σκοτώσει γυναίκες στην Ελλάδα

Συνεχίζονται οι έρευνες σήμερα στο φονικό φρεάτιο στο Μιτσερό, όπου βρέθηκαν τα πτώμα δύο γυναικών - φωτογραφία: AP Images

Οι αξιωματικοί της Κύπρου φοβούνται ότι τα θύματα του 35χρονου είναι πολλά περισσότερα και πλέον προσπαθούν να συνδέσουν τις διαδικτυακές επαφές του με γυναίκες ή και άνδρες που έχουν δηλωθεί ως εξαφανισμένοι και παρουσιάζουν χαρακτηριστικά που ταιριάζουν με εκείνα των δύο γνωστών θυμάτων του. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία που οδηγούν προς την κατεύθυνση αυτή, όμως ο δρόμος είναι μακρύς, πόσο μάλλον όταν ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς δεν παραδέχεται τίποτε άλλο πέρα από τις δολοφονίες των δύο γυναικών και της μικρούλας.

Διακοπή ερευνών για λόγους ασφαλείας

Το τι κρύβουν τα θολά νερά του φρεατίου στο Μιτσερό είναι άγνωστο, καθώς οι αστυνομικοί συνέχιζαν μέχρι χθες το απόγευμα τις έρευνες σε βάθος 130 μέτρων. 

Οι έρευνες διακόπηκαν χθες, καθώς παρατηρήθηκε λάμψη των σιδερένιων δοκών του πύργου - φωτογραφία: AP Images

Οι έρευνες όμως διακόπηκαν, καθώς παρατηρήθηκε κάμψη των σιδερένιων δοκών του πύργου του αναβατορίου και υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης. Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης θα επισκεφθούν τον χώρο ειδικοί τεχνικοί, οι οποίοι θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα αποφασίσουν τι ενέργειες πρέπει να γίνουν ώστε να συνεχιστούν με ασφάλεια οι έρευνες. 

Άλλωστε, όλα πρέπει να γίνουν με μεγάλη προσοχή για να μη χαθούν και πολύτιμα στοιχεία που ενδεχομένως να αφορούν και άλλες εγκληματικές ενέργειες του «Ορέστη», οι οποίες δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί. 

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μέσα στο νερό βρίσκονται οι σοροί και άλλων ατόμων, τις οποίες αναζητά με ειδικές υποβρύχιες κάμερες. 

Κανένα ίχνος της εξάχρονης Sierra

Την ίδια ώρα άκαρπες είναι οι έρευνες στη λίμνη Ξυλιάτου, στην οποία, όπως ομολόγησε ο δράστης, πέταξε την 6χρονη κόρη της Mary Rose, Sierra Graze Seucalliuc. Ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ότι το παιδί πνίγηκε με τον εμετό του από τα γοερά του κλάματα κι εκείνος το τύλιξε με ένα σεντόνι, έδεσε το πτώμα με πέτρες και το πέταξε στη λίμνη, βάθους 100 μέτρων. 

Από τις έρευνες στη λίμνη Ξυλιάτου δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της εξάχρονης Sierra

Τη Μεγάλη Δευτέρα εκτός από τα μέλη της ΕΜΑΚ και των ΟΥΚ χρησιμοποιήθηκε και υποβρύχια κάμερα, χωρίς όμως να βρεθεί ίχνος του παιδιού, ενώ οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα. Από μια κλωστή κρέμονται οι έρευνες στο φρεάτιο του τρόμου

«Ένιωθα ωραία που τις έπνιγα»

Οι αξιωματικοί που ανέκριναν τον 35χρονο serial killer έμειναν έκπληκτοι με την κυνικότητα με την οποία παραδέχθηκε ότι στραγγάλισε τις δύο γυναίκες για τη διάρκεια της ερωτικής τους συνεύρεσης, γιατί αισθανόταν ωραία. 

Φρίκη από την ομολογία του «Ορέστη»: «Ένιωθα ωραία όταν τις έπνιγα»

Η νεκροτομή στο πτώμα της γυναίκας που βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στο φρεάτιο του μεταλλείου δεν οδήγησε στην αποκάλυψη των αιτιών του θανάτου της, καθώς η παραμονή της σορού στο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα και η σαπωνοποίηση κατέστησαν κάτι τέτοιο αδύνατον. 

Οι αρχές φοβούνται ότι μέσα στο φρεάτιο υπάρχουν πολλά περισσότερα πτώματα - φωτογραφία: AP Images

Ο ίδιος ο 35χρονος πάντως είπε πως πρόκειται για το πρώμα της 28χρονης Arian Palanas Lozano, η οποία είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Ιούλιο. Ταυτοποίηση της σορού δεν έχει γίνει, αν και υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι πρόκειται για εκείνη. 

Και αυτό το πτώμα, όπως κι εκείνο της Mary Rose βρέθηκε γυμνό και δεμένο χειροπόδαρα. Αναμένονται πλέον οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις, αλλά και δείγμα γενετικού υλικού από συγγενικά της πρόσωπα στις Φιλιππίνες. 

Η αστυνομία ερευνά επισταμένως και την εξαφάνιση της 30χρονης Maricar Valdez Arquiola από τις 13 Δεκεμβρίου του 2017, καθώς θεωρεί πως πιθανόν να είναι το τρίτο θύμα του 35χρονου «Ορέστη», καθώς έχει αποδειχθεί ότι προσπάθησε μέσω διαδικτύου να προσεγγίσει την ξαδέλφη της, δήθεν για να της δώσει στοιχεία για την εξαφάνιση της κοπέλας. 

Φύλλο και φτερό σπίτι και αυτοκίνητα του δράστη

Η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών κάνει φύλλο και φτερό τα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε ο δράστης, αναζητώντας κάποια στοιχεία που μπορεί να τον συνδέσουν με συγκεκριμένα εγκλήματα, όπως επίσης το σπίτι και το στρατόπεδο, όπου υπηρετούσε, από όπου έχει συλλέξει αρκετά αντικείμενα. 

Επίσης, μετά από απαίτηση του 35χρονου, η αστυνομία «κατέβασε» το προφίλ του στο Facebook, καθώς όπως είπε δεν ήθελε να στιγματιστούν τα δύο του παιδιά και η οικογένειά του. Οι αρχές ερευνούν τέλος αν διέθετε κι άλλους λογαριασμούς σε σελίδες γνωριμιών ή αν στα φωτογραφικά του αρχεία υπάρχουν φωτογραφίες που σχετίζονται με τα εγκλήματα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top