Serial killer στην Κύπρο: Αναζητούν αν έχει σκοτώσει γυναίκες στην Ελλάδα

Υπάρχουν πολλά πτώματα, εκτιμούν οι Αρχές

Δεν έχουν τέλος οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με τη δράση του serial killer στην Κύπρο, ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε δύο γυναίκες από τις Φιλιππίνες και την εξάχρονη κόρη της μίας από αυτές τον περασμένο Μάιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, υπάρχουν υποψίες ότι ενδεχομένως ο  35χρονος να συνδέεται με δολοφονίες γυναικών που έγιναν στην Ελλάδα την περίοδο Απριλίου – Μαΐου 2018 που φέρεται να βρισκόταν στη χώρα μας για στρατιωτική άσκηση. Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της κυρπιακής αστυνομίας, προς το παρόν δεν έχει ζητηθεί από τις ελληνικές αρχές να συνδράμουν στην υπόθεση. 

Η αινιγματική ανάρτηση στο facebook

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει τα social media του 35χρονου «Ορέστη», με τις κυπριακές Αρχές να αναζητούν σε αυτά τις απαντήσεις στα ερωτήματα που παραμένουν. 

Φρίκη από την ομολογία του «Ορέστη»: «Ένιωθα ωραία όταν τις έπνιγα»

Κυπριακές πηγές τόνισαν στο star.gr πως το ενδιαφέρον των αρχών έχει κεντρίσει μια ανάρτηση που έκανε ο serial killer στο κανονικό του προφίλ τον περασμένο Μάρτιο σχετικά με ένα έγκλημα που είχε γίνει το 1961 σε περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας και αφορούσε στον μαζικό θάνατο γυναικών, όπως έγινε και σε αυτή την περίπτωση. 

Κύπρος: Έψαχναν τη σορό της 6χρονης και βρήκαν πτώμα άλλης γυναίκας!

Αυτό που ερευνούν τώρα οι αρχές είναι τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η υπόθεση με τις δολοφονίες των γυναικών στην Κύπρο και πώς συνδέονται με την ψυχοσύνθεση του δράστη. 

Κύπρος: Φόβοι και γι' άλλα πτώματα στο φρεάτιο - Serial killer o «Ορέστης»;

Υπάρχουν και άλλα πτώματα γυναικών

Ο αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας που από το πρωί βρίσκεται στο σημείο όπου βρέθηκαν οι σοροί της Marry Rose και της Arian Palanas Lozano ανέφερε ότι ενδεχομένως τα θύματα να μην είναι μόνο αυτά, αλλά πολύ περισσότερα. 

Οι έρευνες συνεχίζονται σε βάθος 130 μέτρων στο φρεάτιο στο Μιτσερό, καθώς δεν αποκλείεται εκεί να βρίσκονται και άλλα πτώματα αγνοούμενων γυναικών. 

Ο 35χρονος πάντως έχει ομολογήσει μόνο τις δολοφονίες των δύο γυναικών και της 6χρονης κόρης της Mary Rose, όμως σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δηλωθεί 22 εξαφανίσεις γυναικών από τις Φιλιππίνες για τις οποίες δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.

Κύπρος: Σοροί γυναικών στο φρεάτιο- 35χρονος: Συνευρεθήκαμε και την έπνιξα

Μάλιστα αυτό έχει προκαλέσει την οργή της κυπριακής κοινής γνώμης, καθώς αρκετοί κατηγορούν την αστυνομία για πλημμελή χειρισμό των εξαφανίσεων αυτών, μόνο και μόνο γιατί οι γυναίκες ήταν αλλοδαπές. 

Ανάμεσα στις γυναίκες που έχει δηλωθεί η εξαφάνισή τους είναι η Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες η οποία εξαφανίστηκε από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία στις 13 Δεκεμβρίου 2017, η Apdi Asho, 22 ετών από τη Σομαλία, η οποία εξαφανίστηκε από το Κοφίνο τον Δεκέμβριο του 2018 και η Mona Jabiri 17 ετών επίσης από τη Σομαλία, η οποία εξαφανίστηκε από τη Λάρνακα τον Ιανουάριο του 2019.

Σοκ με τον κυνισμό του «ανθρώπου της διπλανής πόρτας»

Ο 35χρονος, ο οποίος υπηρετούσε στον κυπριακό στρατό με τον βαθμό του Ίλαρχου θεωρούταν υπεράνω υποψίας και είχε το προφίλ του ανθρώπου της διπλανής πόρτας. Ο ίδιος ήταν διαζευγμένος με δύο ανήλικα παιδιά και κανείς από το οικείο και επαγγελματικό περιβάλλον του δεν μπορεί να πιστέψει ότι έκανε κάτι τόσο αρρωστημένο, καθώς δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα. 
Τα θύματά του τα προσέγγιζε μέσω ενός site γνωριμιών. Ο ίδιος ομολόγησε ότι στο τελευταίο ραντεβού με τη Mary Rose της ζήτησε να πάρει μαζί της και την κόρη της για να γνωρίσει τα δικά του παιδιά. 

Την άτυχη γυναίκα τη σκότωσε την ώρα του sex, ενώ όπως φέρεται να κατέθεσε το παιδί άρχισε να κλαίει γοερά, πνίγηκε με τον εμετό του κι εκείνος τρομοκρατημένος το τύλιξε με ένα σεντόνι, του έβαλε πέτρες και το πέταξε στη Λίμνη Ξυλιάτου, η οποία έχει βάθος 100 μέτρων. 

Ακόμα η σορός του παιδιού δεν έχει εντοπιστεί, ενώ και ο δικηγόρος που τον είχε αναλάβει, όταν βρέθηκε το πτώμα της Arian Palanas Lozano, παραιτήθηκε από την υπόθεση.

Προσπαθούσε να βρεθεί και με τρίτη Φιλιππινέζα 

Εντύπωση έχει προκαλέσει και συνομιλία που είχε στο messenger ο 35χρονος με φίλη της Arian Palanas Lozano, δήθεν για να της δώσει πληροφορίες για τη φίλη της. Σε αυτή τη συνομιλία της ζητούσε πιεστικά να συναντηθούν από κοντά για να της δώσει στοιχεία, όμως η κοπέλα αρνούταν γιατί φοβόταν και αυτό ενδεχομένως να της έσωσε και τη ζωή. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top