Παγκόσμια πρώτη στη Βρετανία: Πορνό μόνο αν είσαι άνω των 18

Θα γίνεται εξακρίβωση της ηλικίας των χρηστών στο διαδίκτυο

πορνο βρετανια

Όσοι είναι κάτω των 18, ζουν στη Βρετανία και θέλουν να δουν πορνό στο διαδίκτυο, μάλλον δε θα χαρούν με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Το Ηνωμένο Βασίλειο γίνεται επίσημα η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα ζητάει εξακρίβωση της ηλικίας του χρήστη, πριν του επιτρέψει πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, οι νέοι έλεγχοι θα αρχίσουν να εφαρμόζονται μέσα σε τρεις μήνες, ξεκαθαρίζοντας πως η εξακρίβωση δε στοχεύει στην ταυτότητα των χρηστών.

Έτσι από τις 15 Ιουλίου 2019 οι εμπορικοί πάροχοι online πορνογραφίας θα πρέπει να ελέγχουν την ηλικία των χρηστών, για να σιγουρευτούν πως είναι 18 και άνω.

Σε περίπτωση που κάποιοι ιστότοποι πορνογραφικού περιεχομένου θελήσουν να κάνουν τα τυφλά μάτια στον νόμο, κινδυνεύουν είτε να ανακληθούν οι υπηρεσίες πληρωμών τους ή να μπλοκαριστεί η λειτουργία τους στη χώρα.

«Το περιεχόμενο για ενήλικες είναι αυτή τη στιγμή υπερβολικά εύκολα προσβάσιμο για τα παιδιά», εξήγησε η υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Δημιουργικών Βιομηχανιών, Μάργκοτ Τζέιμς.

«Η εισαγωγή υποχρεωτικής επιβεβαίωσης της ηλικίας αποτελεί παγκόσμια πρώτη και αφιερώσαμε χρόνο για να καταφέρουμε να εξισορροπήσουμε τις ανησυχίες για την ιδιωτικότητα με την ανάγκη να προστατεύουμε τα παιδιά από τυχόν ακατάλληλο περιεχόμενο», πρόσθεσε.

Οι πορνογραφικοί ιστότοποι που πωλούν περιεχόμενο για ενήλικες ή το παρέχουν δωρεάν, κερδίζοντας, ωστόσο, χρήματα από τη διαφήμιση, θα είναι υποχρεωμένοι να προσλάβουν εταιρείες που θα κάνουν τους ελέγχους για την ηλικία.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, που διεξήγαγε στο διαδίκτυο το ινστιτούτο YouGov για το BBFC σε δείγμα 996 γονέων παιδιών ηλικίας 7-17 ετών, το 88% τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των ελέγχων πρόσβασης σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top