Διάγγελμα Μακρόν: «Σε 5 χρόνια η ανακατασκευή της Notre Dame»

Συγκινημένος μίλησε για «δραματική εμπειρία»

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πώς χάθηκε ένα κομμάτι 850 χρόνων ιστορίας

Διάγγελμα στον γαλλικό λαό απηύθυνε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 15ης Απριλίου στην Παναγία των Παρισίων, η οποία προκάλεσε παγκόσμια θλίψη.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, εμφανώς συγκινημένος δήλωσε πως «θέλω η ανακατασκευή να τελειώσει σε 5 χρόνια, αλλά δεν πρέπει να βιαστούμε » ενώ αναφέρθηκε στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν οι πυροσβέστες προκειμένου να σώσουν τον εμβληματικό ναό:

«Προέρχονταν από όλες τις κοινωνικές τάξεις της Γαλλίας και όλες τις περιοχές.Ο καθένας από εμάς έδωσε ότι είχε, οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι πολίτες, οι δημοσιογράφοι οι φωτογράφοι», είπε χαρακτηριστικά.

Παναγία των Παρισίων: Ο ύποπτος άνδρας στον πύργο του ναού

Τα αποκρυφιστικά μυστικά της Παναγίας των Παρισίων

«Η πυρκαγιά μας θυμίζει την ιστορία μας, ότι χάθηκε το ξαναφτιάξαμε. «Είμαστε ένας λαός χτιστών και πρέπει να ξαναχτίσουμε»,τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος, προσθέτοντας πως «είναι μια ευκαιρία να ξανέρθουμε από αυτή την καταστροφή, είναι υποχρέωση μας να φέρουμε σε πέρας ένα παθιασμένο γαλλικό πρότζεκτ». 

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στο παρελθόν της Notre Dame, λέγοντας πως «είναι η ιστορία μας, η λογοτεχνία μας, μέρος της ψυχής μας, ο τόπος όπου βιώσαμε όλα τα μεγάλα γεγονότα, τις επιδημίες, τους πολέμους, τις απελευθερώσεις μας, είναι το επίκεντρο των ζωών μας».

Παναγία των Παρισίων: Τι προκάλεσε την πύρινη λαίλαπα στον εμβληματικό ναό

Notre Dame: Έσωσαν το ακάνθινο στεφάνι του Ιησού με ανθρώπινη αλυσίδα

«Η Παναγία των Παρισίων φλέγεται και συναισθάνομαι τη θλίψη, το τρέμουλο που νιώθουν τόσοι πολλοί Γάλλοι. Αλλά απόψε, θα ήθελα επίσης να μιλήσω για την ελπίδα», πρόσθεσε, αναγγέλλοντας την έναρξη μιας εκστρατείας συγκέντρωσης κεφαλαίων για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού.

«Ας είμαστε υπερήφανοι, διότι οικοδομήσαμε αυτόν τον καθεδρικό πριν από 800 χρόνια και πλέον και, διαμέσου των αιώνων, τον μεγαλώσαμε και τον βελτιώσαμε. Λέω λοιπόν επίσημα απόψε: θα τον ανοικοδομήσουμε μαζί», συμπλήρωσε ο Μακρόν απευθύνοντας έκκληση να συμμετάσχουν «τα μεγαλύτερα ταλέντα» εντός και «πολύ πέραν των συνόρων μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top