Υπόθεση Κασόγκι: Αποζημιώνουν τα παιδιά του με σπίτια και πολλά εκατομμύρια

Έξι μήνες μετά τη δολοφονία του προχωρούν σε «διακανονισμό»

κασογκι

Να προχωρούν σε… «διακανονισμό» για τη δολοφονία του πατέρα τους θέλουν δημοσιεύματα τα παιδιά του Τζαμάλ Κασόγκι.

Έξι μήνες μετά την άγρια δολοφονία του αυτοεξόριστου δημοσιογράφου μέσα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, η εφημερίδα «Washington Post» με την οποία συνεργαζόταν ο Κασόγκι, αναφέρει ότι τα παιδιά του θα λάβουν σπίτια αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και πενταψήφια μηνιαία αποζημίωση.

Κασόγκι: Στις ΗΠΑ για ειδικές αποστολές είχαν εκπαιδευτεί οι δολοφόνοι του

«Βγάλτε αυτή τη σακούλα από το κεφάλι μου!»-Τα τελευταία λόγια του Κασόγκι

Τι απαντά η οικογένεια

Μολονότι αρνείται τον «διακανονισμό», η ανακοίνωση της οικογένειας δεν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι αποζημιώνεται για τον θάνατο του Κασόγκι. 

«Επί του παρόντος διεξάγεται η δίκη και δεν έχει συζητηθεί κανένας συμβιβασμός» ανέφερε στο Twitter ο Σάλαχ, ο μεγαλύτερος γιος του Κασόγκι.

Μάλιστα, στο κείμενο προστίθεται η φράση: «Πράξεις σοφίας και γενναιοδωρίας που προκύπτουν από υψηλή ηθική και ανθρωπιά δεν συνιστούν παραδοχή ενοχής ή σφάλματος. Μας μεγάλωσαν με την αντίληψη να είμαστε ευγνώμονες για την αβροφροσύνη και να μην την απορρίπτουμε».

Έντεκα ύποπτοι δικάζονται αυτήν την περίοδο στη Σαουδική Αραβία για τη δολοφονία του Κασόγκι, την οποία η CIA και ορισμένες δυτικές κυβερνήσεις πιστεύουν ότι διέταξε ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Το Ριάντ ωστόσο αρνείται ότι έπαιξε κάποιον ρόλο ή ότι γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί.

Δολοφονία δημοσιογράφου: Αφού τον ακρωτηρίασαν τον διέλυσαν σε οξύ

Tούρκος εισαγγελέας: «Στραγγάλισαν τον Κασόγκι και τον έκοψαν σε κομμάτια»

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Κασόγκι σκοτώθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου από μια ομάδα 15 πρακτόρων που έφτασαν από το Ριάντ στην Τουρκία. 

Μάλιστα φέρεται να βρήκε μαρτυρικό θάνατο καθώς τον διαμέλισαν και στη συνέχεια τον διέλυσαν σε οξύ, πετώντας ό,τι απέμεινε. Αυτά όμως είναι πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί καθώς το πτώμα δεν έχει βρεθεί.

Αφού αρχικά διέψευσε τον θάνατο του Κασόγκι, η Σαουδική Αραβία έκανε στη συνέχεια λόγο για μια επιχείρηση από «ανεξέλεγκτους» πράκτορες. Η δίκη έντεκα υπόπτων ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου σε σαουδαραβικό δικαστήριο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top