Αποκάλεσε «άλογο» τη νέα γυναίκα του πρώην της και κινδυνεύει με φυλάκιση

Το σχόλιο στο Facebook που απειλεί την ελευθερία της

ντουμπαι αλογο
Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Αντιμέτωπη με δύο χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 50.000 λιρών είναι μία Βρετανίδα, η οποία έκανε το λάθος να αποκαλέσει «άλογο» στο Facebook τη νέα γυναίκα του πρώην συζύγου της.

Η 55χρονη Laleh Shahravesh που ζει μόνιμα στο Λονδίνο, συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι όπου είχε ταξιδέψει για να δώσει «το παρών» στην κηδεία του πρώην συζύγου της μαζί με την 14χρονη κόρη που είχαν αποκτήσει.

Οι Αρχές διέταξαν την κράτησή της, ενώ η κόρη της αναγκάστηκε να επιστρέψει μόνη της πίσω στο Λονδίνο.

Όπως της εξήγησαν, συνελήφθη για τα σχόλια που είχε κάνει στο Facebook το 2016! Όταν δηλαδή είχε χωρίσει από τον πρώην της και είχε ανακαλύψει πως εκείνος ετοιμαζόταν να ξαναφτιάξει τη ζωή του.

Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης

Η 55χρονη ήταν παντρεμένη με την πρώην σύζυγό της εδώ και 18 χρόνια. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχε ζήσει μόλις οχτώ μήνες.

Όταν επέστρεψε στο Λονδίνο με την κόρη της, ο σύζυγός της προτίμησε να μείνει στο Ντουμπάϊ και έτσι το ζευγάρι πήρε διαζύγιο.

Μία μέρα η Laleh Shahravesh ανακάλυψε πως ο πρώην της ετοιμαζόταν να ξαναπαντρευτεί, όταν είδε φωτογραφίες με τη νέα του σύντροφο στο Facebook.

Eξοργισμένη, πόσταρε δύο σχόλια στον σύζυγό της, γράφοντας:

Ελπίζω να βρεθείτε κάτω από το χώμα. Ηλίθιε που με άφησες για αυτό το άλογο. 

Η νέα σύντροφος έκανε report στα σχόλια αυτά και όταν η 55χρονη ταξίδεψε στο Ντουμπάι στις 10 Μαρτίου για να πάει στην κηδεία του πρώην της που στο μεταξύ είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή, τη συνέλαβαν στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τους νόμους για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ένα άτομο μπορεί να φυλακιστεί και να τιμωρηθεί με πρόστιμα για δυσφημιστικές δηλώσεις στα social media. Αυτό που έχει προκαλέσει εντύπωση όμως είναι ότι η 55χρονη είχε κάνει τα εν λόγω σχόλια ενώ ζούσε στο Λονδίνο και όχι στο Ντουμπάι.

Πληροφορίες του BBC News αναφέρουν, ότι τόσο η οργάνωση «Detained in Dubai» που τη στηρίζει όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών (FCO) ζήτησαν από την γυναίκα να αποσύρει την μήνυση, αλλά εκείνη αρνήθηκε.   Το διαβατήριό της είχε κατασχεθεί και σήμερα ζει σε ξενοδοχείο περιμένοντας τη δίκη.   Όπως  αναφέρει η οργάνωση κανείς δεν ήξερε πραγματικά για τη σοβαρότητα των νόμων για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ότι δεν είχαν προειδοποιήσει επαρκώς τους τουρίστες σχετικά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top