Λιλιπούτεια ζωγράφος ετών 2: Βγάζει χιλιάδες δολάρια από τους πίνακές της

Καλά καλά δεν μπορεί να περπατήσει αλλά οι εκθέσεις της ξεπουλάνε

Μπορεί να είναι μόλις δύο ετών, να μην μπορεί καλά καλά να περπατήσει, όμως φτιάχνει έργα τέχνης που πωλούνται για χιλιάδες δολάρια.

Ο λόγος για την Lola June, η οποία ανακαλύφθηκε από τον καλλιτέχνη Pajtim Osmanaj και δίνει «ρέστα» στον καμβά.

Η λιλιπούτεια ζωγράφος έχει ήδη κάνει δύο εκθέσεις τέχνης με τα έργα της, στην gallery ChaShaMa με τη βοήθεια του Pajtim Osmanaj.Οι πίνακες ζωγραφικής της κυμαίνονταν από 300-1800 δολάρια με κάποιους να τους αγοράζουν τέσσερις τέσσερις!

Στη δεύτερη έκθεση κατάφεραν και πούλησαν 32 από τα συνολικά 40 έργα τέχνης.

Πώς την ανακάλυψε όμως;

Ο Osmanaj διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη μητέρα της 2χρονης Lola June. Ένα βράδυ ενώ είχε πάει σπίτι της και έτρωγαν, παρατήρησε τη μικρούλα να ζωγραφίζει. Το αποτέλεσμα του θύμισε κάτι από την καλλιτεχνική δουλειά των Cy Twombly και Joan Mitchell.

Το ταλέντο της ξεδιπλώθηκε για τα καλά όταν ο Osmanaj την εφοδίασε με ειδικούς καμβάδες και ακρυλικές μπογιές.

Όσο για τη μητέρα της η οποία είναι hair colorist; Δηλώνει πως η 2χρονη κορούλα της διαθέτει αποφασιστικότητα και αισθητική αν και είναι ο πιο σκληρός κριτής των έργων της, καθώς δεν της αρέσει πάντα ό,τι φτιάχνει.

Σύμφωνα πάντως με τον Osmanaj, η επιτυχία και το ταλέντο της Lola June, πηγάζουν μεταξύ άλλων από το γεγονός ότι «είναι αυθεντική, ο εαυτός της, αποτελεί ελεύθερο πνεύμα και δεν ανησυχεί για το τι θα πει ο κόσμος της τέχνης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top