Καναδάς: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στον ιερέα την ώρα της λειτουργίας

Συνελήφθη ο ύποπτος

ιερεας καναδας μαχαιρι

Θύμα επίθεσης με μαχαίρι έπεσε ένας ιερέας, κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας, σε έναν από τους πιο σημαντικούς ναούς του Μόντρεαλ, τον «Σεν Ζοζέφ».

Ο ύποπτος συνελήφθη από τους αστυνομικούς λίγο μετά και μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης, όπου και θα συναντήσει τους ανακριτές.

Ο ιερέας που τραυματίστηκε ελαφρά στο πάνω μέρος του σώματός του μετά την επίθεση με μαχαίρι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου αλλά η ζωή του βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Δείτε στο video τη στιγμή που επιτίθεται στον ιερέα και τον μαχαιρώνει

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το περιστατικό συνέβη λίγο αφότου ξεκίνησε την πρωινή λειτουργία στις 08:30 το πρωί. Ο δράστης ένας «λευκός και ψηλού αναστήματος» άνδρας σύμφωνα με τις περιγραφές, πλησίασε τον ιερέα και τον μαχαίρωσε την ώρα που η λειτουργία αναμεταδιδόταν απευθείας στο διαδίκτυο και την παρακολουθούσαν περίπου 50 άτομα.

«Τον είδα να βγάζει το μαχαίρι του και, τρέχοντας, να πηγαίνει προς τον ιερέα», είπε στις Αρχές μία αυτόπτης μάρτυρας.  «Όταν το είδα αυτό, βγήκα φωνάζοντας για να πάω στο σκευοφυλάκιο και να ειδοποιήσω την ασφάλεια. Έφθασαν τρέχοντας. Δεν είδα την ίδια την επίθεση».

Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, ο φερόμενος ως επιτιθέμενος είχε ήδη τεθεί υπό έλεγχο από τις υπηρεσίες ασφαλείας του ναού.

Πολλά αυτοκίνητα της αστυνομίας απέκλεισαν αμέσως την περιοχή όπου βρίσκεται ο ναός Σεν Ζοζέφ, που δεσπόζει της πόλης του Μόντρεαλ.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top