15 μέρες στην Ελλάδα ο μακελάρης - Είχε πάει σε Αθήνα-Ηράκλειο-Σαντορίνη

Τρεις φορές στη χώρα μας

Για 15 μέρες τριγυρνούσε στη χώρα μας ο 28χρονος μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο στη Νέα Ζηλανδία. Όπως αποκαλύπτει το STAR και ο Βάιος Σύρρος, ακολουθούσε τα ιστορικά ίχνη της εισβολής του Ισλάμ στη χριστιανική Ευρώπη και την αντίσταση των λαών στους εισβολείς. Όπως είναι λογικό, μετά το μακελειό εκφράζονται φόβοι για αντίποινα από φανατικούς ισλαμιστές. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Για δύο εβδομάδες στην Ελλάδα
Ο Μπρέντον Τάραντ ο άνθρωπος που σκόρπισε το θάνατο στην Νέα Ζηλανδία, το 2016 είχε παραμείνει στη χώρα μας για 15 μέρες. Σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας, στις 20 Μαρτίου ήρθε αεροπορικώς στην Αθήνα από την Κωσταντινούπολη όπου είχε παραμείνει για τέσσερις μέρες. Από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» πήγε στο Ηράκλειο της Κρήτης και στη συνέχεια στη Σαντορίνη.

Το χειμώνα του 2016, 28χρονος μακελάρης είχε περάσει άλλες δύο φορές τράνζιτ από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Είχε αναχωρήσει από το Κάιρο με προορισμό το Βουκουρέστι και λίγες μέρες αργότερα επέστρεψε αεροπορικός στην Αίγυπτο.

Φαίνεται ότι ακολουθούσε βήμα προς βήμα την εισβολή του Ισλάμ στην Ευρώπη ανά τους αιώνες, αναζητώντας ιστορικούς τόπους, όπου οι Χριστιανικοί λαοί ενωμένοι, κατάφεραν να αναχαιτίσουν. 

«Ο κόσμος κατέρρευσε»: Συντετριμμένη η οικογένεια του μακελάρη

Σε ένα από τα ημιαυτόματα όπλα με τα οποία σκόρπισε το θάνατο, ανάμεσα στα άλλα, είχε γράψει και τη λέξη Λεπάντο 1571. Λεπάντο ήταν το μεσαιωνικό όνομα της Ναυπάκτου. Το 1571  στον κόλπο της Ναυπάκτου ο ενωμένος συμμαχικός στόλος των λαών της Ευρώπης, κατατρόπωσε τον στόλο των Οθωμανών.  Μια ιστορική νίκη που αναπτέρωσε το ηθικό των υπόδουλων λαών της Βαλκανικής. Σε περίοπτη θέση στην κάνη του όπλου, ο 28χομος μακελάρης, είχε γράψει και τη λέξη «τουρκοφάγος». Μια σαφής αναφορά στον οπλαρχηγό Νικηταρά τον Τουρκοφάγο, ηγετική μορφή της Ελληνικής επανάστασης του 1821.

Στο πολυσέλιδο μανιφέστο που έστειλε ακόμη και στην Πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, ο Τάραντ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι σήμερα έχει αρχίσει μια νέα γενικευμένη εισβολή του Ισλάμ στο Δυτικό κόσμο. Στο ταραγμένο του μυαλό, πιστεύει μάλιστα ότι η στυγερή ομαδική δολοφονία αθώων ανθρώπων που διέπραξε, ήταν μια πρώτη πράξη αντίστασης. 

Σοκαρισμένοι οι Έλληνες τουρίστες
Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» κατέφτασαν οι πρώτοι Έλληνες που βρίσκονταν στη Νέα Ζηλανδία τη μέρα όπου έγινε η επίθεση. Περιγράφουν στην κάμερα το κλίμα τρόμου και οδύνης που επικράτησε. «Πανικός και στεναχώρια στον κόσμο γιατί ήταν πάρα πολλοί οι νεκροί… ούρλιαζαν τα ασθενοφόρα και οι σειρήνες».

Φόβοι για αντίποινα από Τζιχαντιστές
Το μακελειό αθώων στη Νέα Ζηλανδία και οι απειλές των Τζιχαντιστών για αντίποινα, έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στις αστυνομίας των χωρών της Δύσης.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα, δεν είναι το αν θα υπάρξει απάντηση, αλλά το πότε αυτό θα γίνει, που και ποιος θα είναι αυτή τη φορά ο στόχος.

Είχε πάει σε εργοστάσιο Καλάσνικοφ
Εν τω μεταξύ, οι αρχές από όπου πέρασε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας αναζητούν συνδέσμους. 

Στη Βουλγαρια ξεκίνησε έρευνα με εισαγγελική παραγγελία αφότου επιβεβαιώθηκε η επίσκεψη του Τάραντ στη χώρα.. Που πήγε, ποιους συνάντησε, ποιες ήταν ακριβώς οι κινήσεις του.

Μάλιστα, λέγεται ότι επισκέφθηκε κι ένα εργοστάσιο κατασκευής Καλάσνικοφ, κάτι που ερευνάται απο τις Αρχές. Πάντως και οι Αρχές σε Κροατία και Βοσνία επιβεβαίωσαν οτι πέρασε απο τις χώρες στα τέλη του 2016 με αρχές του 2017.

Δεν είναι σαφές τι πήγε να κάνει αλλά υπάρχουν υποψίες οτι το ταξ'ιδι του εκεί περιελάμβανε και κάποια παραστρατιωτική εκπαίδευση. Στην Κροατία έμεινε περίπου δύο εβδομάδες κι επισκέφθηκε το Ζάγκρεμπ και διάφορες πόλεις στην ακτή της Αδριατικής, συμπεριλαμβανομένου και του Ντουμπρόβνικ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top