«Ο κόσμος κατέρρευσε»: Συντετριμμένη η οικογένεια του μακελάρη

Υπό αστυνομική προστασία η αδελφή και η μητέρα του

Δείτε στπ video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ποιος είναι ο άνθρωπος που αιματοκύλισε τη Νέα Ζηλανδία

Σε κατάσταση σοκ είναι η οικογένεια του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, αδυνατώντας να πιστέψει πως ο Μπρέντον Τάραντ «γάζωσε» 50 ανθρώπους σε δύο τεμένη στο Κράισττσερτς.

Μιλώντας στο κανάλι Channel 9 της αυστραλιανής τηλεόρασης, η γιαγιά του 28χρονου μακελάρη δήλωσε «συντετριμμένη», λέγοντας πως «είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, δεν ξέρουμε τι να σκεφθούμε».

«Είναι τόσο δύσκολο να παραδεχθούμε πως κάποιος από την οικογένειά μας μπορεί να κάνει ένα τέτοιο πράγμα. Ο κόσμος κατέρρευσε…».

Νέα Ζηλανδία: Το Facebook κατέβασε 1,5 εκατομμύριο video από την επίθεση

Νέα Ζηλανδία: Έσωσε τους πιστούς κυνηγώντας τον μακελάρη με ένα... POS

Τα ταξίδια στην Ευρώπη που τον «άλλαξαν»

Ο Μπρέντον Τάραντ, που μεγάλωσε στη μικρή πόλη Γκράφτον, φαίνεται πως προσελκύστηκε από τη νεοφασιστικη ιδεολογία κατά τις διάφορες περιπλανήσεις του στην Ευρώπη.

«Από τη στιγμή που ταξίδεψε στο εξωτερικό, τότε ήταν νομίζω που αυτό το αγόρι άλλαξε, τελείως», δήλωσε η γιαγιά του, η οποία πρόσθεσε πως στη διάρκεια της εφηβείας του ο Μπρέντον Τάραντ ενδιαφερόταν κυρίως για βιντεοπαιχνίδια.

Ο Αυστραλός άρχισε να ταξιδεύει μετά τον θάνατο του πατέρα του πριν από αρκετά χρόνια και κατοικούσε τα τελευταία χρόνια στην πόλη Ντούνεντιν της Νέας Ζηλανδίας (νότια). Σύμφωνα με τη γιαγιά του, επέστρεψε στην Αυστραλία πριν από ένα χρόνο για τα γενέθλια της αδελφής του και δεν φαινόταν να έχει αλλάξει. «Έμοιαζε ακριβώς ο ίδιος», είπε.

Νέα Ζηλανδία: Συγκλονίζουν οι ιστορίες πίσω από τα θύματα

Mακελειό Νέα Ζηλανδία: Ο «Τουρκοφάγος» σκόπευε να συνεχίσει την επίθεση

Η αδελφή και η μητέρα του Μπρέντον Τάραντ, που ζουν στην περιοχή, τέθηκαν υπό αστυνομική προστασία και ακόμη και τα μέλη της οικογένειας δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί τους, δήλωσε η γιαγιά του Τάραντ

«Η αστυνομία κάνει το καθήκον της και τις προστατεύει, αυτό έχουν ανάγκη», είπε.

Ο θείος του Μπρέντον Τάραντ, Τέρι Φιτζέραλντ, δήλωσε πως η οικογένεια έμαθε για τις επιθέσεις στο Κράιστσερτς από την τηλεόραση. «Στην αρχή, είπα ‘Όχι, δεν είναι δυνατόν’, όμως στη συνέχεια είδα τη φωτογραφία του», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top