Έρχονται τα ταξί… drone! Εναέριες μετακινήσεις χωρίς οδηγό

Έχουν ήδη κατασκευαστεί και είναι έτοιμα για χρήση

αεροταξί

Ξεχάστε τις μετακινήσεις στην πόλη όπως τις ξέρατε έως τώρα. Μπορεί βλέποντας ταινίες επιστημονικής φαντασίας να πιστεύατε πως όσα δείχνουν δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ποτέ, όμως η τεχνολογία έχει κάνει άλματα. Έτσι, στη Βαρκελώνη παρουσιάστηκαν τα πρώτα ταξί – drone που θα πραγματοποιούν εναέριες μεταφορές επιβατών. 

Τα ταξί αυτά κατασκευάζουν κοινοπραξίες κυρίως χωρών της αραβικής χερσονήσου και θα χρησιμοποιηθούν στον χώρο των επιχειρήσεων. 

Το αργότερο μέχρι το 2022 θα πετάνε και θα μεταφέρουν επιβάτες, ενώ ήδη έχουν κατασκευαστεί, έχουν πετάξει και έχουν γίνει και οι απαραίτητες δοκιμές. 

Τα… αεροταξί δε θα έχουν οδηγό, θα κινούνται αυτόνομα χάρη στα δίκτυα νέων επικοινωνιών, καθώς λόγω της διασυνδεσιμοτητας που θα υπάρχει μεταξύ του στόλου των ταξί και δεκάδων άλλων αντικειμένων και υπηρεσιών θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα της πτήσης χωρίς πιλότο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα τα παιδιά που έχουν γεννηθεί πρόσφατα να μην προλάβουν καν τα παραδοσιακά ταξί.

Η μαζική κατασκευή τους πάντως έχει μεγάλο κόστος, αυτός όμως δεν είναι ο λόγος που δεν βγαίνουν τώρα στην αγορά. Το κυριότερο εμπόδιο είναι ότι δε διατίθενται εμπορικά τα δίκτυα ψηφιακών επικοινωνιών 5G που θα εξασφαλίσουν μια πτήση με μεγάλη ασφάλεια και προγραμματισμό. 

Επίσης, υπάρχει μέχρι σήμερα έλλειψη σχετικών υποδομών που σχετίζονται με τα σημεία παρκινγκ, απογείωσης και προσγείωσης των ταξί – drone. 


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top