«Καζάνι που βράζει» η Βενεζουέλα: -Δύο νεκροί - Aνάμεσά τους ένα παιδί

Πυρπολήθηκε από την αστυνομία φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια!

Φωτογραφίες από τα επεισόδια στη Βενεζουέλα

Σκηνικό έντασης στη Βενεζουέλα κατά την προσπάθεια άφιξης των πρώτων φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια. Δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί 14 ετών, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις σε πόλη κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή.

Ο Μαδούρο κάνει πράξη τις απειλές: Κλείνει τα σύνορα με τη Βραζιλία

Παράλληλα, ένα φορτηγό που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια πυρπολήθηκε στα σύνορα της Κολομβίας με τη Βενεζουέλα, όταν οι στρατιωτικές κι αστυνομικές δυνάμεις της Βενεζουέλας επενέβησαν για να εμποδίσουν την πορεία της φάλαγγας, κατήγγειλε η βουλευτής της αντιπολίτευσης Γκάμπι Αρεγιάνο.

«Οι άνθρωποι προστατεύουν το φορτίο του πρώτου φορτηγού και φροντίζουν για την ανθρωπιστική βοήθεια που ο Μαδούρο, ο δικτάτορας, ζήτησε να καεί» δήλωσε στους δημοσιογράφους η Γκάμπι Αρεγιάνο, που βρισκόταν κοντά στη γέφυρα Σανταντέρ, ανάμεσα στη Κολομβία και τη Βενεζουέλα, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις.

Τηλεοπτικά δίκτυα της Βενεζουέλας μετέδωσαν εικόνες από το φλεγόμενο φορτηγό, αλλά και από το πλήθος που άρχισε να ξεφορτώνει κιβώτια με ανθρωπιστική βοήθεια από δεύτερο φορτηγό στο ίδιο σημείο.

Δυνάμεις ασφαλείας πιστές στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο έκαναν χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ, για να εμποδίσουν εθελοντές της αντιπολίτευσης να μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα.

Ο Μαδούρο διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με την Κολομβία

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Κολομβία, από όπου γίνονται προσπάθειες για τις είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Βενεζουέλα.

«Αποφάσισα να διακόψω τις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις με την φασιστική κυβέρνηση της Κολομβίας, ο πρεσβευτής και οι πρόξενοι της οποίας έχουν 24 ώρες για να εγκαταλείψουν την Βενεζουέλα. Εξω, ολιγάρχες!», είπε απευθυνόμενος σε συγκέντρωση οπαδών του στο Καράκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top