Ο Γκουαϊδό περιμένει τη βοήθεια των ΗΠΑ στις 23 Φεβρουαρίου

Ο Μαδούρο επιμένει ότι δε θα επιτρέψει την είσοδο

Στις 23 Φεβρουαρίου θα φτάσει στη Βενεζουέλα η ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο της χώρας Χουάν Γκουαϊδό. 

«Η 23η Φεβρουαρίου θα είναι η μέρα που η ανθρωπιστική βοήθεια θα εισέλθει στη Βενεζουέλα», ανακοίνωσε ο 35χρονος Γκουαϊδό μπροστά σε ένα πλήθος διαδηλωτών της αντιπολίτευσης στο Καράκας, ζητώντας από τον στρατό να επιτρέψει την είσοδο τροφίμων και φαρμάκων που ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται σε κέντρα αποθήκευσης σε μεθοριακές πόλεις στην Κολομβία και τη Βραζιλία, στα σύνορα της χώρας.

Ζήτησε επίσης από περίπου 250.000 εγγεγραμμένους εθελοντές να βοηθήσουν στη διανομή της βοήθειας.

«Η ανθρωπιστική βοήθεια θα εισέλθει στη Βενεζουέλα, σίγουρα, επειδή ο σφετεριστής δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να φύγει από την Βενεζουέλα. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Βενεζουέλα θα χρειαστεί να ελευθερωθεί από έναν τύραννο, ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία», είπε και πρόσθεσε:

«Αυτή είναι μια εντολή προς τις ένοπλες δυνάμεις: Επιτρέψτε την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας και μια και καλή σταματήστε την καταστολή», ενώ οι διαδηλωτές υποστηρικτές του φώναζαν "Si se puede! " (Ναι μπορούμε!)».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top