Τεράστια δασική πυρκαγιά στη Νέα Ζηλανδία – Θα καίει επί εβδομάδες

Η χειρότερη των τελευταίων 50 ετών

Για καιρό θα συνεχίσει να καίει η τεράστια δασική πυρκαγιά που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Ζηλανδία.

Παρόλο που έχει απομακρυνθεί από τις κατοικημένες περιοχές, οι πυροσβέστες προειδοποιούν πως είναι νωρίς για να πει κανείς πως η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Αιτία, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή. Την Τετάρτη οι αρχές κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το βόρειο τμήμα του Νότιου Νησιού. 

Τόσο μεγάλες πυρκαγιές δεν είναι συνηθισμένες στη Νέα Ζηλανδία, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να την αποκαλούν τη χειρότερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων 50 ετών. 

Την περασμένη εβδομάδα, περίπου 3.000 κάτοικοι της πόλης πόλης Γουέικφιλντ στο βόρειο τμήμα του Νότιου Νησιού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους το Σάββατο καθώς η πυρκαγιά είχε φτάσει σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από την περιοχή τους. 

Αν και οι Αρχές τους επέτρεψαν να επιστρέψουν στις εστίες τους, η περιοχή παραμένει υπό παρακολούθηση:

«Οι κάτοικοι που επιστρέφουν θα πρέπει να κατανοήσουν και να αποδεχθούν ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να τα εγκαταλείψουν εκ νέου, αν αλλάξουν οι συνθήκες», τόνισε ο Ρότζερ Μπέιλ, τοπικός αξιωματούχος της Πολιτικής Προστασίας.

Έχουν καεί πάνω από 23.000 στρέμματα 

Ευτυχώς όμως δεν έχουν αναφερθεί θύματα, ενώ έχει καταστραφεί μόνο ένα σπίτι. 

Η βασική πυρκαγιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από ατύχημα, όμως σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία δύο ακόμη μικρότερες πυρκαγιές προκλήθηκαν από εμπρησμό.

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών έχουν κινητοποιηθεί 155 πυροσβέστες καθώς και 23 ελικόπτερα και τρία αεροπλάνα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top