Brexit: Η Μέι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να αλλάξει τη συμφωνία

Σε «ζώνη κινδύνου» έχει μπει η Βρετανία

brexit

Μάχη με το χρόνο δίνει η Τερέζα Μέι προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο ενός «άτακτου» Brexit.

Μέσα στην εβδομάδα η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα δώσει μία νέα ευκαιρία στο κοινοβούλιο, προκειμένου να εκφραστούν όλες οι απόψεις έως και τις 27 Φεβρουαρίου.

Στόχος της Μέι είναι να κερδίσει χρόνο για να διαπραγματευτεί μία νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ώρα που τα χρονικά περιθώρια στενεύουν μέχρι την προγραμματισμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, η Μέι προσπαθεί να πείσει την ΕΕ για την δρομολόγηση αλλαγών στην συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών στα τέλη του 2018. 

Brexit: Βίζα για τους Ευρωπαίους πολίτες σε περίπτωση εξόδου χωρίς συμφωνία

Η συμφωνία αυτή, απορρίφθηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο τον Ιανουάριο.

«Στη ζώνη κινδύνου η Βρετανία»

Οι πιθανότητες αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ τον επόμενο μήνα, χωρίς συμφωνία έχουν αυξηθεί, ενώ η χώρα έχει εισέλθει τώρα «στη ζώνη κινδύνου» σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις της διευθύντριας του επιχειρηματικού λόμπι (Confederation of British Industry -CBI) στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky news.

«Διαφαίνεται ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία έχει μπλοκαριστεί, ενώ δεν μπορεί να εξευρεθεί κάποια διέξοδος. Έτσι, έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες μιας αποχώρησης χωρίς συμφωνία», δήλωσε η γενική διευθύντρια του CBI, Καρολίν Φέιρμπεϊρν. «Είμαστε πραγματικά στην ζώνη κινδύνου του Brexit τώρα», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top