Χιονοπτώσεις-ρεκόρ έφεραν το χάος στην Αγία Πετρούπολη

Εφιάλτης η κυκλοφορία στους δρόμους

Σε ένα απέραντο παγοδρόμιο έχει μετατραπεί η Αγία Πετρούπολη, λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων που την «μαστιγώνουν» από τις αρχές του χρόνου.

Τα πεζοδρόμια στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας έχουν καλυφθεί από χιόνι, ενώ η κυκλοφορία είτε πεζή είτε με αυτοκίνητο, ισοδυναμεί με εφιάλτη.

Οι χιονοπτώσεις, που πλήττουν την πόλη από τον Ιανουάριο, είναι διπλάσιες σε ένταση σε σύγκριση με τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τις ρωσικές μετεωρολογικές υπηρεσίες. 

Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο παγοδρόμιο. Φωτογραφία: Pavel Golovkin/Associated Press

Η όλη κατάσταση έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους, καθώς χιονίζει καθημερινά. «Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Χιονίζει καθημερινά.

Οι πολίτες είναι αναστατωμένοι, το βλέπουμε, όμως εργαζόμαστε, κάνουμε ό,τι μπορούμε» επισήμανε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Σεργκέι Σαρλαΐεφ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της δημοτικής αρχής της Αγίας Πετρούπολης.

Περισσότερα από 7000 εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν αναλάβει να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ εκατοντάδες υπάλληλοι συνεργείων δίνουν μάχη στους δρόμους με το χιόνι και τον πάγο ώστε να καταφέρουν να τους κρατήσουν ανοιχτούς.

Λόγω των καιρικών συνθηκών, ένας 23χρονος άνδρας σκοτώθηκε στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, όταν τον χτύπησε ένα κομμάτι πάγου που έπεσε από μια στέγη. Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για εγκληματική αμέλεια, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Ερευνών της χώρας.

«Η πόλη μετατράπηκε σε μια τεράστια έκταση καλυμμένη πλήρως από χιόνι» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Έλενα Αντόνοβα, 43 ετών. Όπως χιλιάδες άλλοι κάτοικοι της Αγίας Πετρούπολης, κάθε πρωί παίρνει το φτυάρι της για να καθαρίσει το χιόνι που έχει καλύψει το αυτοκίνητό της κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

«Χρειάζομαι σχεδόν 2 ώρες για να φθάσω στη δουλειά μου αντί των 40 λεπτών συνήθως, επικρατεί χάος στους δρόμους» περιέγραψε η 43χρονη. 

«Δεν έχω βγει από το σπίτι μου εδώ και δύο εβδομάδες, φοβάμαι μην πέσω, τα πεζοδρόμια έχουν καλυφθεί από πάγο και δεν τα καθαρίζουν» λέει από την πλευρά της η 78χρονη Μαρίνα Σιμπάλοβα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top