Η Τουρκία επικήρυξε τους «8» αξιωματικούς

Δίνει 700.000 ευρώ για τον κάθε έναν

τουρκια

Με 700.000 ευρώ επικήρυξε η Τουρκία κάθε έναν από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς, που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.

Ιστορική επίσκεψη: Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός στη Χάλκη

Το συνολικό ποσό της επικήρυξης που διαθέτει η τουρκική κυβέρνηση ανέρχεται σε 5,6 εκατ. ευρώ.

Η επικήρυξη των «8», γίνεται ανήμερα της ιστορικής επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα, αποτελώντας ένα σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση.

Η Τουρκία έχει εντάξει τους οχτώ αξιωματικούς στη λίστα των τρομοκρατών, θεωρώντας τους πραξικοπηματίες και μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν FETO. 

Κουμουτσάκος: «Κακά προετοιμασμένη επίσκεψη και μόνο κακούς οιωνούς φέρνει»

Σχολιάζοντας τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ερντογάν, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε πως «μετά το μπαράζ των χθεσινών παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου της Ελλάδας και τις άκρως προβληματικές δηλώσεις του Εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας, η Άγκυρα πριν λίγο προχώρησε σε νέα προκλητική κίνηση που υπονομεύει την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, πριν ακόμη αυτή ξεκινήσει. Επικήρυξε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, αγνοώντας επιδεικτικά τις τελεσίδικες αποφάσεις της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης που τους έχει χορηγήσει άσυλο. Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε πολύ γρήγορα. Η επίσκεψη αυτή είναι, από ελληνικής πλευράς, κακά προετοιμασμένη και μόνο κακούς οιωνούς φέρνει για τα ελληνικά συμφέροντα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστια εθνική ευθύνη».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top