Τζιχαντιστές πίσω από το μακελειό σε εκκλησία στις Φιλιππίνες

Εξερράγησαν δύο βόμβες - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση νωρίς το πρωί της Κυριακής σε καθεδρικό ναό στις νότιες Φιλιππίνες την ώρα της λειτουργίας, στην οποία τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 81 τραυματίστηκαν.

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δύο καμικάζι ανατινάχθηκαν μέσα στην εκκλησία και έξω, στον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων, σύμφωνα με το εξειδικευμένο αμερικανικό κέντρο που παρακολουθεί τη δραστηριότητα του τζιχαντιστικού κινήματος στο Διαδίκτυο. 

Το χρονικό του μακελειού

Όλα έγιναν όταν εξερράγησαν δύο βόμβες, μία μέσα σε καθεδρικό ναό και μία στο εξωτερικό του στο νησί Χολό, στις νότιες Φιλιππίνες, περιοχή που σπαρασσόταν για δεκαετίες από ένοπλες συγκρούσεις, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της χώρας της Ασίας.

Στις απώλειες συμπεριλαμβάνονται αρκετοί άνδρες του στρατού, οι οποίοι έσπευσαν στην εκκλησία αμέσως μετά την πρώτη έκρηξη στην πόλη Χολό, στην επαρχία Σουλού, 1.000 χιλιόμετρα νότια της Μανίλας, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας των Φιλιππίνων, ο Όσκαρ Αλμπαγιάλντε.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κυριακάτικη λειτουργία στον καθεδρικό ναό, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του στρατού στην περιοχή, ο αντισυνταγματάρχης Τζέρι Μπεσάνα.

Η δεύτερη έκρηξη έγινε στον χώρο στάθμευσης έξω από την εκκλησία την ώρα που κατέφθαναν άνδρες του στρατού, της αστυνομίας και ασθενοφόρα, πρόσθεσε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top