Τραμπ: «Μπορεί να διαρκέσει χρόνια το λουκέτο»

Δηλώνει ανυποχώρητος στην ανέγερση του τείχους του Μεξικού

Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ στην ανέγερση του τείχους του Μεξικού παρά το γεγονός ότι το αμερικανικό κράτος έχει παραλύσει εξαιτίας του λουκέτου στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Το shutdown μπορεί να διαρκέσει ακόμη και χρόνια, απείλησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αγνοώντας τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα του εξαιτίας του shutdown, δεν κάνει πίσω στην απόφασή του για το τείχος του Μεξικού. Είναι έτοιμος να παρακάμψει ακόμη και το κογκρέσο εάν χρειαστεί.

«Μπορούμε να κηρύξουμε έκτακτη ανάγκη και να το χτίσουμε πολύ γρήγορα. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να το κάνουμε, αλλά εάν μπορούμε να το κάνουμε μέσα από μια διαδικασία διαπραγμάτευσης, θα το κάνουμε έτσι» είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Αναλυτές εκτιμούν ότι το κόστος από το λουκέτο που έχει μπει σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες από τις 22 Δεκεμβρίου, ξεπερνά ήδη τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

O Αμερικανός πρόεδρος ωστόσο διαμηνύει ότι αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να διαρκέσει ακόμη και χρόνια αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

"Το μέλλον του κογκρέσου" σαρώνει

Την ίδια ώρα, το μέλλον του κογκρέσου, η 29χρονη Αλεξάντρια Κορτέζ δέχεται πυρά από αντιπάλους της που δημοσιεύουν βίντεο στο οποίο χορεύει στα χρόνια του κολεγίου.

Μόνο που αντί να τη βλάψουν, την ωφελούν. Το υλικό βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι και η νεαρή Πουερτορικανή κερδίζει ακόμη περισσότερη συμπάθεια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top