Σφοδρή κακοκαιρία έφερε το χάος στις ΗΠΑ – Ματαιώσεις πτήσεων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κάνσας – Προειδοποιήσεις από μετεωρολόγους

Στο έλεος σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκονται οι ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα σετα αεροδρόμια και να έχουν ματαιωθεί εκατοντάδες πτήσεις.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενισχυθούν, με χιονοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές και βροχοπτώσεις σε άλλες.

Οι μετεωρολόγοι, προειδοποιούν πως σήμερα οι μετακινήσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες.

Περιοχές τις μεσοδυτικές και νοτιοανατολικές πολιτείες, «υποφέρουν» ήδη από το πρώτο κύμα της σφοδρής χιονόπτωσης ενώ οι βροχές αναμένεται ότι θα πλήξουν τις κεντρικές ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο.  

Στα μεσοδυτικά, έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για ισχυρούς ανέμους και χιονοθύελλες που αναμένεται να πλήξουν το Κάνσας, τη Νεμπράσκα, τη Βόρεια και τη Νότια Ντακότα, καθώς και τη Μινεσότα.

Στις περιοχές αυτές το χιόνι έφτασε τα 25 εκατοστά ενώ είναι πιθανό να πέσει άλλο τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ.

Στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ (Τέξας, Λουιζιάνα, Μισισίπι και Αλαμπάμα) αναμένονται σφοδρές βροχές και υπάρχει κίνδυνος αιφνίδιων πλημμυρών.

Άνω-κάτω οι πτήσεις στα αεροδρόμια

Η θύελλα ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τετάρτης και ως αποτέλεσμα ακυρώθηκαν 509 πτήσεις ενώ παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα σε άλλες 2.300. Μόνο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Φορτ Γουόρθ του Ντάλας, στο Τέξας, ματαιώθηκαν 320 πτήσεις.

Ο κυβερνήτης του Κάνσας, Τζεφ Κολίερ, έχει κηρύξει την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι όταν πλησιάζει ένα τέτοιο φαινόμενο. Ελπίζουμε ότι οι ταξιδιώτες θα έχουν τη σύνεση να προσέχουν τις προειδοποιήσεις και να μη θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο», τόνισε ο Κολίερ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top