"Πιστεύουν ότι η Κωνσταντινούπολη δε μας αξίζει"

Me άκρως προκλητικό τρόπο στοχοποιεί την Ελλάδα

O Eρντογάν θέλει να κάνει πρωτεύουσα της δικής του αυτοκρατορίας την Κωνσταντινούπολη. Καθόλου τυχαία δεν είναι τα προπαγανδιστικά βίντεο για την άλωση της με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί σε αυτά ως ο απόλυτος σωτήρας.

Τώρα με άκρως προκλητικό τρόπο χρησιμοποιεί το ευαίσθητο θέμα και στοχοποιεί την Ελλάδα. 

"Είναι δική μας με όλα της αυτή η πόλη. Είναι η δική μας Κωνσταντινούπολη.Παρόλο που είναι δική μας εδώ και 600 χρόνια, γνωρίζουμε ότι ακόμη υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι αυτή η πόλη είναι πολλή για μας (δεν την αξίζουμε). Ένας από τους κύριους λόγους της εχθρότητας απέναντι στη χώρα μας και το έθνος μας είναι η Κωνσταντινούπολη. Όσο πιο πολύ υπερασπιζόμαστε την Κωνσταντινούπολη, όσο πιο πολύ δενόμαστε μαζί της, τόσο πιο πολύ συμβάλλουμε στο μέλλον της χώρας μας", δήλωσε.


Νέο παραλήρημα Ακάρ για «γαλάζια πατρίδα» 

Την ίδια ώρα ο Τούρκος Υπουργός άμυνας  Χουλουσί Ακάρ , βάζει  ξανά στο τραπέζι το νέο στρατιωτικό δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» .


Τι είναι το τουρκικό δόγμα της "γαλάζιας πατρίδας"

Είναι μια ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, κυρίως της Ελλάδας και της Κύπρου, σε μια χρονική στιγμή καθόλου τυχαία καθώς πραγματοποιούνται οι πρώτες γεωτρήσεις στα κυπριακά οικόπεδα.

Οι Τούρκοι θέλουν να έχουν λόγο πάνω σε αυτά γι΄ αυτό και χρησιμοποιούν τις ναυτικές τους δυνάμεις σαν μοχλό διεκδίκησης κερδών στην εξωτερική πολιτική . .


ΣΤΕΝΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΗΠΑ ΣΤΗΝ  ΤΟΥΡΚΙΑ 

Οι ΗΠΑ τραβούν το χαλί από τα πόδια τους Ερντογάν , ξεκαθαρίζοντας πώς δεν θα δουν φιλικά κανενός είδους παρενόχληση στα νερά της Κύπρου, ειδικά όταν εμπλέκονται αμερικανικά πλοία

«Η οπτική γωνία της Τουρκίας είναι μια μειοψηφία του ενός εναντίον όλου του υπόλοιπου κόσμου. Ο υπόλοιπος κόσμος έχει μια καθαρή, ευθεία άποψη για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, βασισμένη στο διεθνές δίκαιο», δήλωσε η Γουές Μίτσελ, βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ 

Σαν να μην αντιλαμβάνεται την αμερικανική δυσαρέσκεια, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ελπίζει στην  έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία.

"Στην Αργεντινή ο Τραμπ είπε στον Ερντογάν ότι εργάζονται για την έκδοση του (Φετουλάχ) Γκιουλέν και άλλων προσώπων", είπε.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top