Θερμό επεισόδιο: Tο ρωσικό ναυτικό άνοιξε πυρ κατά oυκρανικών σκαφών

Κατέλαβαν δύο κανονιοφόρους κι ένα ρυμουλκό

εκτακτο

Πρώτη δημοσίευση 21:57

Κόκκινο έχει χτυπήσει η ένταση στην περιοχή του Κερτς της Κριμέας, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά ουκρανικών σκαφών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας Ουκρανός έχασε τη ζωή του, όμως την είδηση δεν επιβεβαιώνουν τα ξένα ΜΜΕ. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Πόροσενκο  μετά την έκτακτη συνάντηση που είχε με το επιτελείο του ότι "υπάρχουν πληροφορίες ότι δύο Ουκρανοί ναυτικοί τραυματίστηκαν".

Τα ουκρανικά σκάφη φέρονται να βρίσκονταν στον πορθμό του Κερτς έχοντας λάβει διαταγή να συνεχίσουν προς το λιμάνι της Μαριούπολης,  όταν το ρωσικό Ναυτικό απέκλεισε την περιοχή,  στέλνοντάς τους τελεσίγραφο ν' αποχωρήσουν.

 

Στη συνέχεια, οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις, όπως υποστηρίζει η πλευρά της Ουκρανίας, φέρονται να κατέλαβαν δύο μικρά πολεμικά σκάφη του ουκρανικού ναυτικού και ένα ρυμουλκό του ουκρανικού ναυτικού στην Αζοφική Θάλασσα.

Το Ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία κατέλαβε δύο ΤΠΚ κατηγορίας «Gurza» και ένα ρυμουλκό A-947 «Jani Kapu». Η Ρωσία δεν έχει απαντήσει επίσημα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top