Έδωσε στην έγκυο κοπέλα του χάπι για να αποβάλει

Το έριξε στο ποτό της και προσπάθησε να την ξεγελάσει

έγκυος

Ένας Αμερικανοϊνδός επιχειρηματίας καταδικαστήκε σε 22 χρόνια φυλακή, καθώς έριξε στο ποτό της εγκύου κοπέλας του ένα χάπι για να την κάνει να αποβάλει το μωρό που κυοφορούσε. 

Ο Manishkumar Patel, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας αγέννητου παιδιού. 

(Ο δράστης)

Η κοπέλα του δεν ήπιε ποτέ το ποτό, στο οποίο είχε ρίξει το χάπι, όμως παρ’ όλ’ αυτά λίγες εβδομάδες αργότερα απέβαλε. 

Ο Patel καταζητούταν από το 2007 και συνελήφθη τελικά δέκα χρόνια μετά στη Νέα Υόρκη. Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο δεν ήθελε να αποκτήσει άλλο παιδί, καθώς φοβόταν ότι θα έχει τα ίδια ιατρικά προβλήματα με τον πρωτότοκο γιο του. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα India West ο Patel αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες, ανάμεσά τους απόπειρα ανθρωποκτονίας αγέννητου παιδιού, ληστεία και παραβίαση όρων εγγύησης. 

Η πολιτεία του Γουισκόνσιν έχει πολύ αυστηρή νομοθεσία για την απόπειρα κατά εμβρύων. Από το 1998 έχει αποφασίσει ότι το να τερματίζεται η ζωή ενός αγέννητου παιδιού σε οποιοδήποτε στάδιο της προγενετικής του ανάπτυξης θεωρείται πρώτου βαθμού ανθρωποκτονία. 

Ο Patel, ο οποίος είναι παντρεμένος, το 2001 έκανε δεσμό με την γιατρό Darshana Patel και το 2004 απέκτησαν έναν γιο. Το 2006 η γυναίκα έμεινε και πάλι έγκυος, αλλά απέβαλε. Τον επόμενο χρόνο έμεινε ξανά έγκυος. 

Όπως είπε στους αστυνομικούς υποψιάστηκε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει όταν είδε τον Manishkumar να ανακατεύει έναν χυμό, τον οποίο μετά της πρόσφερε. 

Παρατήρησε μια σκόνη στο χείλος του ποτηριού και το έστειλε αμέσως για ανάλυση. Όπως αποδείχθηκε ήταν ένα χάπι που προκαλεί αποβολή και χορηγείται μόνο από γιατρούς. 

Η γυναίκα προσποιήθηκε ότι πονούσε το στομάχι της, δεν ήπιε τον χυμό, αλλά απέβαλε τελικά μερικές εβδομάδες αργότερα. 

Τον Νοέμβριο του 2007 υπέβαλε μήνυση εναντίον του συντρόφου της, ο οποίος συνελήφθη και κατέθεσε ότι είχε αγοράσει το χάπι στην Ινδία. 

Όταν συνελήφθη είχε 14 βενζινάδικα, ένα ξενοδοχείο και άλλες επιχειρήσεις στο Γουισκόνσιν, συνολικής αξίας 400.000 δολαρίων. 

Μετά τη σύλληψή του συγγενείς και φίλοι μάζεψαν 750.000 δολάρια για να πληρώσουν την εγγύηση αποφυλάκισής του. 

Μετά από λίγο έφυγε από τις ΗΠΑ και εκτιμάται ότι κρυβόταν στην Ινδία μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο όταν και πήγε στο Τορόντο του Καναδά.

Εκεί, οι συνοριοφύλακες τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στη δικαιοσύνη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top