Ινδονησία:2.000 νεκροί και 5.000 αγνοούμενοι μετά το σεισμό και το τσουνάμι

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται ν΄αυξηθεί κι άλλο

Μέρα με τη μέρα αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Ινδονησία.

Μετά τον σεισμό τωμν 7,5 Ρίχτερ και το τσουνάμι της 28ης Σεπτεμβρίου, η χώρα ζει σκηνές αποκάλυψης.

Τη ζωή τους έχουν χάσει 2.000 άνθρωποι, ενώ 5.000 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Οι Αρχές, προεξοφλούν ότι τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι ακόμα πιο βαρύς.

1.944 πτώματα έχουν βρεθεί στην πόλη Παλού και στα προάστιά της, μια περιοχή που υπέστη τεράστια καταστροφή από την πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση και τα φονικά σεισμικά παλιρροϊκά κύματα που την ακολούθησαν, τόνισε ο Μοχάμαντ Θόχιρ, εκπρόσωπος του στρατού.

«Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, διότι δεν έχουμε λάβει ακόμη διαταγή να σταματήσουμε να αναζητούμε πτώματα», εξήγησε ο αξιωματικός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους πως οι αγνοούμενοι είναι έως και 5.000, στην πλειονότητά τους παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ

Πλέον δεν απομένει σχεδόν καμιά ελπίδα να βρεθούν επιζώντες και οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην ανάκτηση των πτωμάτων και την καταμέτρηση των θυμάτων.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών ανέφερε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν ως την 11η Οκτωβρίου, ημερομηνία μετά την οποία οι αγνοούμενοι θα θεωρηθούν νεκροί.

ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μετατρέψει δύο κοινότητες κοντά στην πόλη Παλού, την Πετόμπο και την Μπαλαρόα, οι οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς, σε υπαίθριους ομαδικούς τάφους, αφήνοντάς τις ως έχουν.

Περίπου 200.000 άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή. Τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό δεν επαρκούν και η επιβίωση πολλών σεισμοπαθών που έχασαν τα πάντα εξαρτάται από τη βοήθεια.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top