Ινδονησία: Τουλάχιστον 380 νεκροί από σεισμό και τσουνάμι

Έφτασαν τα δύο μέτρα τα κύματα

Πρώτη δημοσίευση: 10.24

Τουλάχιστον 380 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ισχυρό σεισμό που προκάλεσε τσουνάμι και έπληξε την πόλη Παλού στο νησί Σουλαουέζι στην Ινδονησία την Παρασκευή, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Αρχικά, η εκτίμηση από το τσουνάμι που προκλήθηκε από ισχυρό σεισμό 7,5 βαθμών, ήταν για 48 νεκρούς, ωστόσο επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες των κρατικών αξιωματούχων για αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Ένα τσουνάμι ύψους έως και δύο μέτρων σάρωσε την πόλη Παλού, αφότου το τουριστικό θέρετρο επλήγη από ισχυρό σεισμό 7,5 βαθμών.

Ερασιτεχνικά βίντεο που μεταδόθηκαν από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς δείχνουν τα νερά της θάλασσας να σκεπάζουν τα σπίτια κατά μήκος της ακτογραμμής, σκορπίζοντας  εμπορευματοκιβώτια και πλημμυρίζοντας ένα τέμενος στην πόλη.

«Σοροί θυμάτων βρέθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες, επειδή άνθρωποι χτυπήθηκαν από συντρίμμια κτιρίων που είχαν καταρρεύσει ή παρασύρθηκαν από τα νερά του τσουνάμι...συνεχίζουμε να συλλέγουμε στοιχεία», δήλωσε σήμερα ο ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ανακούφισης Εθνικών Καταστροφών.  

Το 2004, μεγάλος σεισμός που σημειώθηκε ανοικτά του νησιού Σουμάτρα προκάλεσε τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 226.000 άνθρωποι σε 13 χώρες, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 120.000 στην Ινδονησία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top