Την κρατούσε φυλακισμένη για να πεθάνουν σαν τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα

Η 25χρονη κατάφερε να το σκάσει μετά από δύο χρόνια!

Sophie Crockett

Μία κοπέλα στη Βρετανία κρατείτο κλειδαμπαρωμένη στο σπίτι από τον σύντροφό της επί δύο χρόνια. Ο εμμονικός άντρας την κακοποιούσε, την ανάγκαζε να κοιμάται στο πάτωμα, την ακολουθούσε ακόμη και στην τουαλέτα, την απειλούσε με μαχαίρι. Της έλεγε ότι ήθελε να πεθάνουν μαζί σαν τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. Ο λόγος για την 25χρονη Sophie Crockett και τον Simon Matthew Tibble.


O Tibble απειλούσε τη νεαρή κοπέλα ότι θα βλάψει τον σκύλο της, ενώ την ανάγκαζε να κοιμάται γυμνή στο σπίτι τους στην Ουαλία. Ο ίδιος επέμενε να κάνει μπάνιο και να ταΐζει τη Sophie. 

Ωστόσο, όταν η κοπέλα κατάφερε να το σκάσει, ο Tibble στάλθηκε στο νοσοκομείο για «αόριστη» περίοδο, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε κρατήσει τη φίλη του αιχμάλωτη.

Η ιστορία συνέβη το 2013. Η ίδια αποφάσισε να μιλήσει τώρα για να βοηθήσει άλλες κοπέλες να μην παρασύρονται.

«Ξύπνησα γύρω στις 7 το πρωί και εκείνος μου είπε ότι σήμερα είναι η μέρα που θα πεθάνουμε. Σηκώθηκε απ’ το κρεβάτι και γύρισε πολύ γρήγορα κρατώντας ένα μαχαίρι. Εγώ δεν πρόλαβα να το σκάσω απ’ το παράθυρο. Μου είπε: «τώρα θα γίνουμε σαν τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. Δε θ’ αφήσουμε ποτέ αυτό το δωμάτιο, θα είμαστε για πάντα μαζί», εξομολογήθηκε η Sophie.

Η Sophie κρατήθηκε στο σπίτι για τέσσερις ημέρες. O 37χρονος τώρα, Tibble κρατούσε κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες και έστελνε μηνύματα στη μητέρα της Sophie προσποιούμενος ότι είναι εκείνη και είναι καλά.

Η Crockett που έχει σύνδρομο asperger, γνώρισε τον φίλο της όταν ήταν μόλις 17 ετών. Εκείνη τότε έκανε κστρατεία για ένα πολιτικό κόμμα και ο Tibble άρχισε να παρευρίσκεται σε συναντήσεις μόνο για να περάσει χρόνο μαζί της.

«Ήρθε επίσης στο σπίτι που κατοικούσα με τους γονείς μου χωρίς να του έχω πει τη διεύθυνσή μου. Εμφανίστηκε στο κατώφλι με παγωτά. Με τρομοκράτησε, αλλά και πάλι σιωπούσα».

«Μετά από μερικούς μήνες, με πίεσε να μείνω μαζί του. Έτσι, μισθώσαμε ένα ημι-ανεξάρτητο εξοχικό σπίτι που το ονόμασε "Μαγνητική Κατοικία" Όπως έλεγε, είμαστε οι δύο πλευρές του μαγνήτη. Ήταν ο βορράς και ήμουν ο νότος».

«Είχα ένα κουτάβι με το όνομα Star. Το χρησιμοποίησε ως εργαλείο εναντίον μου, εμποδίζοντάς με να φύγω, διαφορετικά θα το έβλαπτε».

Η Sophie που πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) υποφέρει από αϋπνία και αναβιώνει τις τραυματικές στιγμές που πέρασε αφού κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του Tibble. Σε ηλικία 19 χρονών κατάφερε να το σκάσει παρά τις απειλές του Tibble για τους γονείς της. 

Στις 9 Δεκεμβρίου 2013, ο Tibble παραδέχτηκε την ενοχή του για τη “φυλάκιση” της Sophie στο σπίτι για τέσσερις ημέρες τον Ιούνιο του 2012.

Πέντε χρόνια αργότερα η Sophie καταρρακώθηκε μαθαίνοντας ότι ο Tibble είχε υποβάλει αίτηση σε δικαστήριο ψυχικής υγείας για άδεια και αργότερα μεταφέρθηκε σε σπίτι στο Bridgend.

«Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης μου που έγινε πραγματικότητα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Μας είπαν ότι ποτέ δεν θα τον αφήσουν ελεύθερο και τώρα βρισκόταν εδώ αυτή η επιστολή. Είχα αυτοκτονικές τάσεις. Ζω με συνεχή φόβο, είμαι ακόμα φοβισμένη να πάω στον κήπο μου».

«Έχω αποφασίσει να πω την ιστορία μου γιατί θέλω να προειδοποιήσω άλλες γυναίκες να προσέχουν για τα σημάδια. Θέλω επίσης οι άνθρωποι να μάθουν τι συνέβη σε μένα. Νιώθω ότι θέλω να το πω σε όλους».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε: «Εκείνοι που απαλλάσσονται από περιορισμένη νοσοκομειακή διαταγή εποπτεύονται τόσο από έναν κοινωνικό λειτουργό όσο και από έναν κλινικό επιβλέποντα, γενικά από κάποιον σύμβουλο ψυχίατρο. Σε τέτοιες περιστάσεις, συνήθως υπόκεινται και σε συνθήκες που τους εμποδίζουν να έρχονται σε επαφή ή να προσεγγίζουν τα θύματά τους. Μπορούν επίσης να ανακληθούν στο νοσοκομείο εάν επιδεινωθεί η ψυχική τους υγεία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top