Στους 38 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας στην Ιταλία

Ανάμεσά τους και τρία παιδιά

Πρώτη δημοσίευση: 09:10

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που σημειώθηκε την Παρασκευή στη Γένοβα της Ιταλίας, όταν κατέρρευσε οδογέφυρα στο κέντρο της πόλης. Μέχρι στιγμής 38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τυχόν επιζώντων από τα χαλάσματα. 

«Ο τελευταίος επίσημος αριθμός των νεκρών είναι 35 αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γένοβας.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και τρία παιδιά, ένα 8χρονος αγόρι και δύο έφηβοι, ηλικίας 12 και 13 ετών. 

Τουλάχιστον 15 άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της πόλης και από αυτά τα 12 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. 

Τμήμα της γέφυρας κατέρρευσε την Παρασκευή το μεσημέρι εν μέσω σφοδρής καταιγίδας στην περιοχή. 

Τα αίτια του τρομερού αυτού συμβάντος είναι υπό διερεύνηση και όλα είναι ανοιχτά. Κάποιοι μίλησαν για κεραυνό, άλλοι για έκρηξη. Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι γίνονταν εργασίες στη γέφυρα, χωρίς να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. 

Πριν από δύο χρόνια μάλιστα είχαν γίνει εργασίες συντήρησης της γέφυρας και πλέον γίνεται έρευνα και εναντίον των υπεύθυνων των εργασιών αυτών. 

Την ώρα της κατάρρευσης η γέφυρα ήταν γεμάτη αυτοκίνητα και φορτηγά που έπεσαν από ύψος άνω των 50 μέτρων και συνέθλιψαν τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα. 

Μετά την τραγωδία αυτή τέλος η κυβέρνηση αποφάσισε την καρεδάφιση της γέφυρας, ώστε να μην κινδυνεύσουν περίοικοι, ενώ 400 άτομα έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top