Ξενοδοχείο έκανε αγωγή στα 1.000 θύματα του μακελειού στο Λας Βέγκας

Αντέδρασε στις δικές τους αγωγές – Αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη

Δείτε βίντεο αρχείου από την επίθεση στο Λας Βέγκας

Αγωγή εναντίον των 1.000 και πλέον θυμάτων του μακελειού στο Λας Βέγκας υπέβαλε η εταιρεία MGM Resorts, στην οποία ανήκει το ξενοδοχείου, από όπου την 1η Οκτωβρίου 2017 ένας 64χρονος Αμερικανός άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια συναυλίας. 

Τότε περίπου 2.500 άνθρωποι που επέζησαν από τη δολοφονική μανία του 64χρονου, αλλά και συγγενείς των θυμάτων είχαν μηνύσει τον όμιλο των ξενοδοχείων ή είχαν εκφράσει την πρόθεση να το κάνουν, αποδίδοντάς τους ευθύνες για τη σφαγή λόγω αμέλειας. 

Έτσι η MGM Resorts την περασμένη Παρασκευή προσέφυγε σε δικαστήριο της Νεβάδα, αλλά και σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, αξιώνοντας να μπουν στο αρχείο οι αγωγές σε βάρος της. 

Ο ξενοδοχειακός όμιλος, βασιζόμενος σε ομοσπονδιακό νόμο, υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ποινικά υπεύθυνος για την επίθεση, καθώς οι διοργανωτές της συναυλίας είχαν αναθέσει την ασφάλεια σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία είναι πιστοποιημένη από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. 

Ο συγκεκριμένος νόμος θεσπίστηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ορίζει πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι μόνο υπεύθυνη αν διαπράττονται επιθέσεις με πολλά θύματα στις οποίες υπάρχουν ευθύνες εταιρειών ή οργανισμών που έχουν προσλάβει εταιρείες ασφάλειας πιστοποιημένες από το υπουργείο. 

Ο ξενοδοχειακός όμιλος σημείωσε ακόμα ότι η προσφυγή της δεν έχει καμία πρόθεση να ζητήσει χρήματα από τα θύματα και ότι είναι απλά μια κίνηση για να εξεταστούν οι προσφυγές εναντίον της από το ομοσπονδιακό δικαστήριο βάσει του Safety Act. 

Παρ’ όλ’ αυτά, η ενέργειά της ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με οργανώσεις υποστήριξης θυμάτων από επιθέσεις να εκφράζουν τη θλίψη τους, υποστηρίζοντας ότι πολλά από τα θύματα έχουν τάσεις αυτοκτονίας, έχασαν τις δουλειές ή ακόμα και τα σπίτια τους. 

Το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου 2017, ο 64χρονος Stephen Paddock άνοιξε πυρ από τη σουίτα που διέμενε στον 32ο όροφο του Mandalay Resort and Casino στο Λας Βέγκας εναντίον πλήθους που παρακολουθούσε συναυλία σε ανοιχτό χώρο. 

Τουλάχιστον 58 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περίπου 800 τραυματίστηκαν. 

Ο δράστης είχε μεταφέρει στη σουίτα του ολόκληρο οπλοστάσιο και πριν φτάσουν οι αστυνομικοί εκεί για να τον συλλάβουν έδωσε τέλος στη ζωή του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top