Κι όμως τα μηνύματα του Gmail διαβάζονται από τρίτους!

Τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα;

Η Google επιβεβαίωσε ότι τα προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνουν οι χρήστες μέσω του Gmail, μερικές φορές μπορεί να διαβαστούν από τρίτους, οι οποίοι αναπτύσσουν εφαρμογές.


Το facebook δεν είναι  η μόνη υπηρεσία που  μοιράστηκε με τρίτους προσωπικά δεδομένα των χρηστών της. Eπιβεβαιώθηκε ότι τα προσωπικά μηνύματα ταχυδρομείου που στέλνουν οι χρήστες μέσω του Gmail, μερικές φορές μπορεί να διαβασθούν από τρίτους.Πώς γίνεται αυτό;

O Αναπληρωτής καθηγητής ΗΜΜΥ ΑΠΘ Γιάννης Παπαευσταθίου  σε δηλώσεις του τονίζει πως: «Όταν ένας χρήστης συνδέεται με τον λογαριασμό του με κάποια τρίτη εφαρμογή ή υπηρεσία, συχνά καλείται να δώσει την άδειά του για πρόσβαση της εφαρμογής ή της υπηρεσίας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του. Μερικές φορές στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι των τρίτων εταιρειών, είναι σε θέση να διαβάσουν τα μηνύματα των χρηστών».

Η εταιρεία εξετάζει όλες τις εφαρμογές τρίτων, που αποκτούν πρόσβαση στις υπηρεσίες τους και «εάν εμπλέκονται σε πρακτικές που δεν είναι ξεκάθαρες, τότε η Google αναλαμβάνει άμεσα δράση».

Να σημειώσουμε ότι το Gmail είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κόσμο, χρησιμοποιούμενη από περίπου 1 δισεκατομμύριο χρήστες.
 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top