Στη φυλακή ο γαμπρός του βασιλιά της Ισπανίας

Καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση

Σε πέντε χρόνια και δέκα μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο γαμπρός του βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε, Ινιάκι Ουρνταγκαρίν και σήμερα πέρασε τις πόρτες τις φυλακής για να εκτίσει την ποινή του.

Ο 49χρονος Ουρνταγκαρίν, σύζυγος της Ινφάντα Κριστίνα, έφτασε χθες στη Μαδρίτη, από τη Γενεύη, όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια για να εκτίσει την ποινή του στη φυλακή Μπριέβα, 108 χλμ. μακριά από την ισπανική πρωτεύουσα.

Οι δικαστικές αρχές της Ισπανίας του είχαν δώσει προθεσμία πέντε ημερών για να επιλέξει τη φυλακή της προτίμησής του μετά από την απόρριψη της έφεσής του από το Ανώτατο Δικαστήριο την περασμένη Tετάρτη.

Ο γαμπρός του βασιλιά Φελίπε καταδικάστηκε για φορολογική απάτη, φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση.

Ο 49χρονος, πρώην μέλος της ολυμπιακής ομάδας χάντμπολ της Ισπανίας, κατηγορήθηκε ότι επωφελήθηκε από τις βασιλικές του διασυνδέσεις για να κερδίσει παραφουσκωμένα κρατικά συμβόλαια για τη διοργάνωση αθλητικών και άλλου είδους εκδηλώσεων και έπαιρνε τα χρήματα για να συντηρήσει το πολυτελές lifestyle του.

Ο Ουρνταγκαρίν και ο πρώην συνέταιρός του Ντιέγκο Τόρες κατηγορήθηκαν ότι καταχράστηκαν περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος, τα οποία καταβλήθηκαν στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Noos για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Ο πρώην συνεργάτης του καταδικάστηκε σε οκταετή κάθειρξη. Μάλιστα μία από τις εταιρείες που επωφελήθηκαν από τη Noos ήταν η Aizoon, εταιρεία ακινήτων συνιδιοκτησίας του γαμπρού του βασιλιά Φελίπε και της αδελφής του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top