Νέα επιθετική ανακοίνωση της Άγκυρας

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που παρέχει καταφύγιο σε πραξικοπηματίες, επιμένει η Άγκυρα

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που παρέχει καταφύγιο σε πραξικοπηματίες, επιμένει η Άγκυρα με αφορμή τη μη έκδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών από τη χώρα μας...

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακτσόι απάντησε γραπτώς σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απελευθέρωση και των υπολοίπων τεσσάρων εκ των οκτώ αξιωματικών οι οποίοι έχουν καταφύγει στην χώρα μας.

«Με αυτή την εξέλιξη οι πραξικοπηματίες θα κυκλοφορούν ελεύθεροι στην Ελλάδα. Έτσι η Ελλάδα έχει δείξει ξεκάθαρα ότι είναι μια χώρα που παρέχει καταφύγιο σε πραξικοπηματίες» δηλώνει ο εκπρόσωπος τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακτσόι.

Η αποφυλάκιση προδοτών που έκαναν απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας σε γειτονική χώρα, από μια χώρα που ισχυρίζεται ότι είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, δεν συνάδει ούτε με το διεθνές δίκαιο αλλά ούτε και με τις σχέσεις καλής γειτονίας.

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Το μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υπολογίζουν στον στρατηγικό τους σχεδιασμό την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή αλλά και πως δεν θα ανεχθούν τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ  έστειλε η  Ουάσιγκτον.

 «Έχουμε στείλει σαφές μήνυμα στους τούρκους αξιωματούχους ότι η παρενόχληση των γεωτρήσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου δεν είναι κάτι που θα επιτρέψουμε να περάσει απαρατήρητο και κάτι για το οποίο δεν θα μιλήσουμε» τονίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ Γουές Μίτσελ.  

Αλλά ο Αμερικανός αξιωματούχος μίλησε και για την αγορά των ρωσικών ες 400 από την Άγκυρα

Από την τουρκική πλευρά ,θα πρέπει να αναμένουν ότι αν προχωρήσουν στην αγορά σύγχρονων ρωσικών οπλικών συστημάτων, αυτό θα επηρεάσει τη συμμετοχή τους στα προγράμματα στρατιωτικής και βιομηχανικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ. 

«ΜΑΧΗ» ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΙΝΤΣΕ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Τα προπαγανδιστικά βίντεο οθωμανικού μεγαλείου του Ερντογάν ωστόσο φαίνεται ότι δεν αποδίδουν όσο θα ήθελε.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 3000 ερωτηθέντων τούρκων ψηφοφόρων, ο Ερντογάν δεν πιάνει το 50% των ψήφων, περιορίζεται στο 48.3% έναντι 31.4 του Μουχαρέμ Ιντσέ, ο οποίος χόρεψε  ζεϊμπέκικο σε προεκλογική συγκέντρωσή του στο Αϊντίν μαζί με χορευτές που ανέβηκαν στη σκηνή.

Την ίδια ώρα στην τουρκική τηλεόραση προβάλλεται αύριο το τελευταίο επεισόδιο σειράς για την περίοδο της μικρασιατικής καταστροφής. Στο τρέιλερ ο Έλληνας αξιωματικός βασανίζει έναν Τούρκο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top