Συνεχείς προκλήσεις από την Άγκυρα

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας τόνισε πως ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα και μίλησε για Βυζαντινά παιχνίδια

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Αγκύρας ότι θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στις εξελίξεις για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα και μίλησε για ᾽Βυζαντινά παιχνίδια

Τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές στην Τουρκία η Αγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις βγάζοντας το γεωτρύπανο Πορθητής για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

«Θα έρθει η μέρα που θα αναζητήσουμε πετρέλαιο στην Μεσόγειο, θα έρθει η μέρα που θα αναζητήσουμε στην Μαύρη Θάλασσα, και μακάρι να έρθει και η μέρα που θα αναζητήσουμε στο Αιγαίο και στη θάλασσα του Μαρμαρά» τόνισε ο Υπουργός Ενέργειας Τουρκίας Υπουργός Ενέργειας Τουρκίας .

Ο Τούρκος Υπουργός είπε αυτό το καλοκαίρι το γεωτρύπανο θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση βάθους 2,600 μέτρων στα ανοιχτά της Αττάλειας.

Τη σκυτάλη πήρε ο τούρκος υπουργός Άμυνας. Απευθυνόμενος στο πλήρωμα της φρεγάτας  Κερασούντα η οποία πλέει στα νερά της ανατολικής Μεσογείου αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο

«Παρατηρούμε πως κάποιες χώρες προσπαθούν με νέου Βυζαντινού τύπου παιχνίδια  προσπαθούν να κάνουν βήματα για να εξαφανίσουν τα συμφέροντα τη Τουρκίας. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ,  αυτός ο λαός δεν το επιτρέπει αυτό. Εσείς ως ήρωες ξέρω πως θα κάνετε αυτό που πρέπει  και θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας μας. Γι'αυτό κανείς να μην κάνει λανθασμένους υπολογισμούς» δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Νουρετίν Τζανικλί.

 Έκπληξη Ερντογάν σε φοιτητές

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Ερντογάν έκανε μια έκπληξη σε φοιτητές Πανεπιστημίου της Άγκυρας.

Τον είχαν καλέσει μέσω twitter για σαχούρ, δηλαδή για τσάι κι εκείνος εμφανίστηκε μπροστά τους. Οι νέοι με τα κινητά τους κατέγραψαν όπως ήταν φυσικό τις εικόνες και τις ανέβασαν στο twitter.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top