Σκηνοθετημένη η δολοφονία του Ρώσου δημοσιογράφου: Ήθελαν να ξεσκεπάσουν πράκτορες

Ο "νεκρός" εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου!

Πρώτη δημοσίευση: 30-05-2018 15:52

Περίεργη εξέλιξη έχει η υπόθεση θανάτου του Ρώσου δημοσιογράφου Arkady Babchenko.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο Arkady Babchenko, πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας χθες Τρίτη. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πιθανότατα έγινε στόχος λόγω της δουλειάς του.

Η σύζυγός του τον βρήκε να αιμόφυρτο στο διαμέρισμά τους στο Κίεβο. Κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο, ωστόσο ο Babchenko κατέληξε στη διαδρομή. Eίχε δεχθεί πολλές σφαίρες στην πλάτη.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του απαίτησε από το Κίεβο να διεξάγει μια ταχεία έρευνα για τη δολοφονία του Ρώσου δημοσιογράφου, ενώ η ρωσική εξεταστική επιτροπή ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μια ποινική έρευνα για τη δολοφονία του. Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) ζήτησε τη γρήγορη και διεξοδική έρευνα από τις ουκρανικές αρχές για τη δολοφονία και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη.

Όμως, πριν από λίγο διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν ότι ο Arkady Babchenko είναι ζωντανός και μάλιστα ότι εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου!

Ο Βασίλι Γκρίτσακ, επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε στην συνέντευξη Τύπου ότι σκηνοθέτησαν τον θάνατο του δημοσιογράφου για να μπορέσουν να πιάσουν τους επίδοξους δολοφόνους του. Ο Babchenko  εμφανίστηκε και ο ίδιος στην συνέντευξη Τύπου και… ευχαρίστησε όσους θρήνησαν για τον χαμό του.

Επικριτής του Πούτιν ο Babchenko

Ο Babchenko είχε φύγει από τη Ρωσία, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή του, έπειτα από την κριτική του στη ρωσική πολιτική στην Ουκρανία και τη Συρία. Είχε αποδοκιμαστεί από φιλοκυβερνητικούς πολιτικούς στη Ρωσία για σχόλια που είχε κάνει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Συρία και για τη δήλωσή του ότι η Ρωσία είναι ένας επιτιθέμενος ενάντια στην Ουκρανία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top