Προκλητικό βίντεο από Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Προπαγάνδα από τον Τούρκο Πρόεδρο πριν τις εκλογές της 24ης Ιουνίου

Ό,τι… μπορεί κάνει ο Ερντογάν πριν τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία.

Η προπαγάνδα στη γείτονα χώρα καλά κρατεί, και απόδειξη αποτελεί ένα video που αναπαριστά την Άλωση της Πόλης, προκειμένου μέσω αυτού να αναγγείλει τον εορτασμό για τα 565 χρόνια από την «Κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης».

Το video δημοσιεύτηκε από την Τουρκική Προεδρία και τον Μητροπολιτικό Δήμο Κωνσταντινούπολης.

Σε αυτό, δε λείπουν οι διάφορες σκηνές πολεμικού τύπου πάντα υπό το πρίσμα της Άγκυρας.

Το εν λόγω video συνοδεύεται και από ανάρτηση στα social media που αναφέρει ότι η φετινή επέτειος θα εορταστεί με τον Πρόεδρο Ερντογάν στο πνεύμα της ανακατάληψης και της αναβίωσης.

Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης έχει ετοιμάσει σειρά εκδηλώσεων για να εορταστεί η 565η επέτειος από την Άλωση. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει στις 19:30 το απόγευμα της Τρίτης και συγκρότημα σούφι θα δώσει συναυλία. Θα ακολουθήσει ιφτάρ με τη συμμετοχή επισήμων από την Κωνσταντινούπολη και κρατικών αξιωματούχων. Και φυσικά, στο πρόγραμμα υπάρχει και η «Ειδική Επίδειξη Άλωσης».

Νερό, φως και… λέιζερ θα χρησιμοποιηθούν για να «βγει» το φαντασμαγορικό θέαμα που θέλουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι. Για την «Ειδική Επίδειξη Άλωσης» έχει ήδη στηθεί εξέδρα σχεδόν 50 μέτρα από την ακτή. Οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσεο 20λεπτο video με 3D απεικόνιση της Άλωσης.

 

Δείτε  το μεσημβρίνο δελτιο ειδήσεων του STAR 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top