Σε κατάρριψη ρουκετών που εκτοξεύτηκαν εναντίον του νότιου τμήματος της χώρας από τη Λωρίδα της Γάζας προχώρησε το σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας του Ισραήλ.
«Είκοσι πέντε όλμοι εκτοξεύθηκαν εναντίον πολλών σημείων του ισραηλινού εδάφους (…) και η πλειονότητά τους αναχαιτίστηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.
Αποτέλεσμα ήταν να ηχήσουν σήμερα οι σειρήνες αεράμυνας στο Ισραήλ, ώστε να προειδοποιηυθούν οι πολίτες.
Σύμφωνα με την αστυνομία, κάποιοι από τους όλμους έπεσαν σε χωράφια χωρίς να προκληθούν θύματα.
Χθες Δευτέρα ένας Παλαιστίνιος που πλησίασε στον φράκτη που χωρίζει τη Γάζα από το Ισραήλ και προσπάθησε, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, να εξαπολύσει επίθεση, σκοτώθηκε από ένα ισραηλινό άρμα μάχης.
Μία ημέρα νωρίτερα ένα τεθωρακισμένο όχημα του ισραηλινού στρατού στοχοθέτησε θέση του Ισλαμικού Τζιχάντ, συμμάχου της Χαμάς που κυβερνά τη Γάζα, σε αντίποινα για έναν εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε κοντά στον φράκτη.
Τρία μέλη του Ισλαμικού Τζιχάντ σκοτώθηκαν και, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι σημερινές ρίψεις όλμων αποτελούν αντίποινα για τον θάνατό τους.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.