Πάπας σε ομοφυλόφιλο: «Ο θεός σε έκανε έτσι και σε αγαπάει, όπως είσαι»

Τι υποστηρίζει ο Χιλιανός, Χουάν Κάρλος Κρους, που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από ιερέα σε παιδική ηλικία

Τα λόγια του Πάπα σε ομοφυλόφικο Χιλιανό

«Ο θεός σε έκανε ομοφυλόφιλο και σε αγαπάει όπως είσαι». Αυτά τα λόγια φέρεται να είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σε έναν ομοφυλόφιλο Χιλιανό που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από ιερέα σε παιδική ηλικία.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συνομιλίας που είχε ο Χουάν Κάρλος Κρους νωρίτερα αυτόν τον μήνα με τον Πάπα Φραγκίσκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν τα σκάνδαλα της Καθολικής Εκκλησίας ξεσκεπάζονται με... τις ευλογίες του Πάπα

«Το γεγονός ότι είσαι ομοφυλόφιλος δεν έχει σημασία. Ο Θεός σε έκανε έτσι και σε αγαπάει έτσι και δεν έχει σημασία για μένα. Ο πάπας σε αγαπάει όπως είσαι, πρέπει να είσαι χαρούμενος για αυτό που είσαι» φέρεται να του είπε ο Φραγκίσκος σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Κυριακή ο ομοφυλόφιλος Χιλιανός.

Το Βατικανό δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα. Αν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για μια εντυπωσιακή μεταστροφή, μια δήλωση ανεκτικότητας απέναντι στην ομοφυλοφιλία που η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία μέχρι τώρα καταδίκαζε ως «ηθική διαταραχή».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΚΡΟΥΣ

 

Ο Κρους ήταν ο ένας από τους τρεις Χιλιανούς που προσκλήθηκαν από τον πάπα στο Βατικανό, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς στη Χιλή και την προσπάθεια των ανωτέρων τους στη χώρα αυτή να το αποκρύψουν. Μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Φραγκίσκο την περασμένη εβδομάδα, όλοι οι επίσκοποι της Χιλής προσφέρθηκαν να παραιτηθούν από το αξίωμά τους.

Από το 2013, όταν εξελέγη πάπας, ο Φραγκίσκος έχει αλλάξει εντυπωσιακά τη γλώσσα που χρησιμοποιεί η Εκκλησία για την ομοφυλοφιλία, η οποία κάποτε ήταν θέμα ταμπού. «Αν ένας άνθρωπος είναι ομοφυλόφιλος και αναζητά τον Θεό και έχει καλή θέληση, ποιος είμαι εγώ για να τον κρίνω;» είχε δηλώσει στο πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό, την ίδια χρονιά.

«Όταν ένας άνθρωπος στέκεται ενώπιον του Ιησού, ο Ιησούς σίγουρα δεν θα του πει: Φύγε, επειδή είσαι ομοφυλόφιλος», είπε σε μια άλλη περίσταση, το 2016.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top