«Γεννημένος για να σκοτώνει» ο μακελάρης του Τέξας – Σκόπευε να αυτοκτονήσει

Ήσυχο παιδί, της εκκλησίας λένε ότι ήταν οι φίλοι του

Λάτρης των όπλων, ήσυχος και… «γεννημένος να σκοτώνει» είναι ο 17χρονος μακελάρης ελληνικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη για τη νέα τραγωδία που σημειώθηκε την Παρασκευή σε σχολείο του Τέξας.

Ο 17χρονος Δημήτριος Παγουρτζής, με καταγωγή από το Μουζάκι της Καρδίτσας, λίγο πριν από την εισβολή στο λύκειο Santa Fe είχε ανεβάσει στον λογαριασμό του στο Facebook μια φωτογραφία με ένα μαύρο μπλουζάκι που έγραφε πάνω «Born to Kill».

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο νεαρός ήταν λάτρης των όπλων, όπως αποδεικνύεται και από έναν λογαριασμό στο Instagram που φαίνεται να του ανήκει. Μέσω αυτού ο 17χρονος ακολουθούσε διάφορους λογαριασμούς που σχετίζονται με όπλα, ενώ ο ίδιος είχε αναρτήσει μόνο τρεις φωτογραφίες που έδειχναν ένα ψεύτικο πιστόλι μπροστά από μια οθόνη video game, έναν βάτραχο κι ένα όπλο, ένα μαχαίρι κι έναν φακό πάνω στο κρεβάτι του.

Διαβάστε επίσης: Ελληνικής καταγωγής ο μακελάρης του Τέξας - 10 οι νεκροί

Στη σελίδα του στο Facebook είχε επίσης ανεβάσει μια φωτογραφία με μια μαύρη καμπαρντίνα την οποία συνήθιζε να φοράει και την φορούσε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και κατά τη διάρκεια του μακελειού στο σχολείο του.

Πάνω στην καπαρντίνα μεταξύ άλλων ήταν καρφιτσωμένος ένα ασπρόμαυρος Σιδηρούς Σταυρός, ο οποίος ήταν το υψηλότερο παράσημο ανδρείας του Γερμανικού Στρατού, σύμβολο των Ναζί, ενώ στο πέτο της καπαρντίνας ήταν καρφιτσωμένο ένα σφυροδρέπανο.

Μαρτυρίες συμμαθητών του αναφέρουν ότι ο 17χρονος έπεφτε συχνά θύμα bullying στο σχολείο του, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από τους στενούς του φίλους, οι οποίοι των περιγράφουν ως ένα ιδιαίτερα ήσυχο παιδί, λάτρη των όπλων, μέλος της χορωδίας της Εκκλησίας που πολλές φορές παρουσίαζε περίεργη συμπεριφορά.

Ο ίδιος στο Facebook είχε γράψει ότι σχεδίαζε να καταταγεί στον στρατό το 2019, όμως ο εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι δεν υπήρχε εγγραφή με τα στοιχεία του 17χρονου στα αρχεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παγουρτζής ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, ενώ όπως έγινε γνωστό εισέβαλε στο σχολείο του με ένα κυνηγετικό όπλο κι ένα 38αρι περίστροφο που κατείχε νόμιμα ο πατέρας του και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Εκτός του 17χρονου ανακρίνονται δύο ακόμα άτομα, των οποίων ο ρόλος στο μακελειό δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα.

Εντύπωση προκαλεί ότι στο σχολείο βρέθηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, ενώ όπως αποκάλυψε ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ ο Παγουρτζής σκόπευε αρχικά να αυτοκτονήσει, αλλά τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία.

Μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται στους δέκα, εννέα μαθητές κι ένας καθηγητής, ενώ οι τραυματίες είναι δώδεκα, κάποιοι από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όλα συνέβησαν την Παρασκευή στις 07:45 τοπική ώρα. Ξαφνικά ακούστηκε ο συναγερμός πυρασφάλειας και οι μαθητές άρχισαν να εγκαταλείπουν τις τάξεις τους. Κάποιοι άκουσαν τους πυροβολισμούς και μαζί με τους καθηγητές μεταφέρθηκαν σε χώρο ασφαλείας.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη και σωστικά συνεργεία, την ώρα που ο τρόμος για μια ακόμα φορά είχε σκεπάσει ένα ακόμα σχολείο στις ΗΠΑ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top