Ελληνικής καταγωγής ο μακελάρης του Τέξας - 10 οι νεκροί

Δράστης της επίθεσης είναι ο 17χρονος Δημήτρης Παγουρτζής, σύμφωνα με το CSB news

Πρώτη δημοσίευση 21:17

Ελληνικής καταγωγής είναι ο μακελάρης του Τέξας, ο οποίος άνοιξε πυρ σε λύκειο και σκότωσε 10 άτομα (βάσει νεότερου απολογισμού), σύμφωνα με το CSB news. Όπως μεταδίδει το αμερικανικό μέσο, δράστης είναι ο 17χρονος Δημήτρης Παγουρτζής, ο οποίος ήταν επίσης μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου.

Το Associated Press μεταδίδει ότι τα θύματα από το όπλο του 17χρονου δράστη της επίθεσης σε σχολείο της πόλης Σάντα Φε του Τέξας, αριθμούν τουλάχιστον σε 10. Υπάρχουν ακόμη 12 τραυματίες, στην πλειονότητά τους μαθητές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, ο δράστης ήταν οπλισμένος με τουφέκι AR-15, ένα πιστόλι, μια κοντόκανη καραμπίνα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Μακελειό στο Τέξας: Μπήκε στην αίθουσα φωνάζοντας "έκπληξη" και σκότωσε 8 συμμαθητές του

«Οι αστυνομικοί που μπήκαν μέσα βρήκαν μια λίμνη αίματος στο σχολείο. Προφανώς, αυτός ο τύπος έριχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς παντού. Δεν ξέρουμε αν κάποιος από αυτούς εξερράγη», είπε η πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε το περιστατικό «πολύ-πολύ θλιβερή, φρικτή επίθεση». Λίγο νωρίτερα είχε γράψει στο Twitter ότι «ενδεχομένως να αναμένουμε άσχημα νέα».

Η metro.co.uk μεταδίδει πως ο 17χρονος πριν την εισβολή στο σχολείο πόσταρε στο Facebook και μετά από λίγο «κατέβασε», μπλουζάκι που γράφει «Born to Kill». Παράλληλα, το δημοσίευμα σημειώνει πως ακολουθούσε λογαριασμούς που σχετίζονταν με τα όπλα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top