Μακελειό στο Τέξας: Μπήκε στην αίθουσα φωνάζοντας "έκπληξη" και σκότωσε 8 συμμαθητές του

Συνελήφθη ο δράστης κι ένας ακόμη μαθητής

Πρώτη δημοσίευση 18:47

Ένα ακόμη αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο των ΗΠΑ. Ένοπλος άνοιξε πυρ σε λύκειο του Τέξας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άτομα.

«Ένα περιστατικό σημειώθηκε το πρωί σε ένα Λύκειο με την εμπλοκή ενός ενόπλου. Το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως είναι υπό έλεγχο. Έχει επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν τραυματίες» διευκρίνισε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Σάντα Φε στον λογαριασμό της στο Facebook, χωρίς να διευκρινίζει για ποιο σχολείο πρόκειται.

Ο δράστης ήταν μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου. Κανείς δε γνωρίζει το λόγο που όπλισε το χέρι του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μπήκε μέσα στην αίθουσα των καλλιτεχνικών φωνάζοντας  "έκπληξη". Ύστερα άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.  Οι μαθητές κρυβόντουσαν κάτω από τα θρανία για να γλιτώσουν. Σήμανε συναγερμός για φωτιά. Ωστόσο δεν εκκενώθηκαν όλοι οι χώροι. Στις διπλανές αίθουσες, κλειδώθηκαν μέσα μέχρι να τελειώσει το μαρτύριο.

Πέρα από τον δράστη έχει συλληφθεί ακόμη ένας μαθητής, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ήταν συνεργός του. 

Ο Ρίτσαρντ Άλεν, πατέρας μιας μαθήτριας, περιέγραψε στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK ότι έφθασε στην περιοχή λίγο αφότου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί και είδε να μεταφέρουν τραυματίες στα ασθενοφόρα.

«Ο γιος μου είπε ότι κάποιος μπήκε σε αίθουσα διδασκαλίας των καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί εναντίον πολλών μαθητών».

Είναι η τρίτη επίθεση σε σχολείο των ΗΠΑ μέσα σε 8 μέρες, με τον Ντόναλντ Τραμπ να γράφει για την επίθεση στο twitter ότι "τα νέα θα είναι άσχημα".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top