Σοβαρές αντιδράσεις στο CHP για στήριξη πιθανής υποψηφιότητας Γκιουλ

Συνεχίζονται οι πολιτικές ζυμώσεις στην Τουρκία ενόψει εκλογών

Αντιδράσεις στην αντιπολίτευση για υποψηφιότητα Γκιουλ

Σοβαρές αντιδράσεις υπάρχουν εντός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) για την στήριξη του τέως Τούρκου Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, με τις διεργασίες για καθορισμό του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου είναι σε εξέλιξη.

Ο βουλευτής του CHP Μουχαρρέμ Ιντζέ δήλωσε πως στην περίπτωση που έχει να επιλέξει μεταξύ Ερντογάν και Γκιουλ θα ψηφίσει Ερντογάν. 

Ο Μουχαρρέμ Ιντζέ ο οποίος επιθυμεί να είναι ο ίδιος υποψήφιος του κόμματος κατηγόρησε τον Αμπντουλάχ Γκιουλ ότι όσους γραφειοκράτες και πρυτάνεις διόρισε βγήκαν Γκιουλενιστές. Επίσης ότι ενόσω ήταν πρόεδρος δεν άσκησε βέτο εναντίον κανενός νομοσχεδίου, ενώ όταν αποχώρησε από την εξουσία δεν μίλησε για τα λάθη του. Ο Μουχαρρέμ Ιντζέ στον λογαριασμό του στο Twitter έγραψε ότι ο Γκιουλ είναι συνένοχος του Ερντογάν και πως αν στόχος τους είναι να γλιτώσουν από τον Ερντογάν, υποψήφιός τους δεν μπορεί να είναι ο Γκιουλ. 

Πάντως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να στοχεύει στην υποψηφιότητα Γκιουλ και μάλιστα θα επιδιώξει να πείσει την Μεράλ Ακσενέρ στις 13:00 σήμερα που έχουν ορίσει το ραντεβού τους να αποσύρει την υποψηφιότητά της. Άλλωστε ο Αμπντουλάχ Γκιουλ φέρεται να μην αποδέχεται να είναι υποψήφιος αν δεν στηριχθεί από μια συμμαχία κομμάτων συμπεριλαμβανομένου και του μικρού ισλαμικού Κόμματος Ευδαιμονίας (Saadet Partisi).

Ήδη και η συμμαχία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ με το ακροδεξιό ΜΗΡ φέρεται να ανησυχεί για τις εξελίξεις. Χθες ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον πρώην Τούρκο αντιπρόεδρο Μπουλέντ Αρίντς για να διασφαλίσει ότι δεν θα στηρίξει και εκείνος πιθανή υποψηφιότητα του Γκιουλ. Ο ηγέτης του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε ότι “υπάρχει σε εξέλιξη μια πολύ ύπουλη στρατηγική προσπάθεια προετοιμασίας της κοινής γνώμης για την υποψηφιότητα Γκιουλ” και πως επικεφαλής είναι η οργάνωση FETO και πως το ΡΚΚ το αποδέχεται. “Οι εχθροί της Τουρκίας είναι ενθουσιασμένοι”, ανέφερε ο Μπαχτσελί. 

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top