Γαλλία: To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Τρεμπ - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του τζιχαντιστή

Νεκρός ο δράστης - Νέα ενημέρωση: 21:36

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην πόλη Τρεμπ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης: Τέλος στην ομηρία από τζιχαντιστή σε σούπερ μάρκετ στη Γαλλία: Τουλάχιστον δυο οι νεκροί - Σκοτώθηκε ο δράστης

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε πως ένας «στρατιώτης του χαλιφάτου» πραγματοποίησε την επίθεση. Η τζιχαντιστική οργάνωση δεν έδωσε άλλες πληροφορίες.

Ο δράστης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ, ονομάζεται Redouane Lakdim. Ο Μαροκινός 26χρονος είναι κάτοικος της Καρκασόν και δραστηριοποιείτο στη σαλαφιστική σκηνή και τον παρακολουθούσαν οι Αρχές, καθώς κυκλοφορούσε με όπλα.

Είχε φυλακιστεί το 2016 στην Καρκασόν. Υπάρχουν υπόνοιες ότι είχε ταξιδέψει στη Συρία.

Σύμφωνα με τη Le Parisien, αστυνομικοί ερευνούν το σπίτι του Μαροκινού κι ανακρίνουν συγγενείς και φίλους του.

Γειτόνισσά του δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι ο δράστης έδινε πάντα την εντύπωση ανθρώπου «ήρεμου, συμπαθητικού, με μια ευγενική κουβέντα πάντα στο στόμα του». Ζούσε στο σπίτι του με τους γονείς του και πολλές αδελφές, μια απ’ τις οποίες συνόδευσε το πρωί στο σχολείο.

Η πορεία του τρομοκράτη

 

Η τρελή πορεία του δολοφόνου ξεκίνησε νωρίς το πρωί στην πόλη Καρκασόν πυροβολώντας τέσσερις αστυνομικούς των γαλλικών ΜΑΤ που επέστρεφαν από το γυμναστήριο. Από τους πρώτους αυτούς πυροβολισμούς τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός, προφανώς σοβαρά αφού η σφαίρα πέρασε τον πνεύμονα όχι μακριά από την καρδιά, θρυμματίζοντας τα πλευρά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της αστυνομίας.

Ο δράστης τράπηκε στη συνέχεια σε φυγή με ένα αυτοκίνητο, αφού σκότωσε τον οδηγό και τραυμάτισε τον συνοδηγό.

Φθάνοντας στη γειτονική Τρεμπ μπήκε στο σουπερμάρκετ πυροβολώντας τους ανύποπτους υπαλλήλους και κρατώντας στη συνέχεια όμηρους τα υπόλοιπα άτομα.

Η παρέμβαση ενός ηρωικού χωροφύλακα συνέβαλε στο να δοθεί η τελική λύση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top